Pärnus on sagenenud jalgrattavargused

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Raido Keskküla
Copy
Jalgrattad.
Jalgrattad. Foto: Urmas Luik

Pärnu politseijaoskond on saanud viimasel ajal ridamisi avaldusi inimestelt, kellelt on varastatud jalgratas. Viimase ööpäeva jooksul on politsei alustanud selles osas kolm kriminaalmenetlust.

Pärnu kriminaaltalituse juht Marge Kera sõnas, et alati ei saa jalgratta varguse puhul rääkida sellest, et omanik oleks oma rattaga ise hooletult ümber käinud ja lukustamata jätnud: „Neljapäeval Pärnu kesklinnast varastatud ratas oli jalgrattahoidikus ja lukus ning on teada, et vargad pidid ratta kättesaamiseks selle osadeks võtma.”  

Siinkohal paneb kriminaaltalituse juht südamele, et kõik kaaslinlased ja pealtnägijad saavad kaasa aidata varguse vahelesegamisele ja politseile teatada. „Kui te ikka näete kahtlaselt toimetavaid inimesi rataste ümber, siis ärge pidage paljuks korraks uurida, kas tegemist on ratta omanikuga. Kahtluse korral teavitage ka kindlasti politseid. Niimoodi üheskoos tähelepanelike inimestega tegutsedes on kindlasti suurem võimalus n-ö avalikke vargaid tabada,“ sõnas Kera.

Samuti soovitab kiriminaaltalituse juht lukustada kindlasti oma rattad koduhoovis, trepikojas ja võimalusel keldriski. „Lukk ei pruugi anda sajaprotsendilist kindlust, kuid vähemasti läheb luku juures askeldaval kurjategijal kindlasti rohkem aega, see on tülikam ja on suurem võimalus kõrvaliste inimeste tähelepanu köita,“ nentis ta.
 

Tagasi üles