Video: suupillifestival Harmonica lõppes peaesinejate kontserdiga

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läbi sai Pärnu suupillifestival Harmonica, mille viimasel vabaõhukontserdil jagati kätte festivali võistluste peapreemiad ja astusid üles kõik võistluste võitjad ja kolme päeva peaesinejad: Steve Baker & Julian Dawson, Jens Bunge ja kvartett Austria.

Džässilegend Bunge on tipptasemel muusik, keda legendaarne Toots Thielemans pidas oma mantlipärijaks.

Steve Bakeri tegevus muusiku ja pöördeliste õpikute autori, õpetaja ja õpikodade korraldajana on mõjutanud suupillimängijaid. Koos Dawsoniga pakkus ta huvilistele show, milles kõlavad mõlema mehe originaalkompositsioonid.

Bluusigurud Baker ja Dawson esitavad loo "Pack My Bag":

Vice-maailmameister kvartett Austria on sõugrupp, kes fännide rõõmuks tuli Pärnu juba kolmandat korda.

Üleeile suupillimängijate konkursil Baltic-Nordic Open selgitati välja paremad. Tšempionitiitli pälvisid Leonid Titkov Suurbritanniast diatoonilisel suupillil, Arne Veske kromaatilisel suupillil ja trio Papillon Hollandist ansamblite kategoorias.

Rahvusvaheline professionaalide žürii määras konkursi grand prix' ja rahalise autasu pärnakate Piccolo Orkestrile.

Varem on sama saavutusega eestlastest hakkama saanud Andrus Haugas ja Karl Madis kahel korral. 

Homme annavad festivali peakülalised eksklusiivse lisakontserdi Tallinnas Niguliste kirikus.

Neljapäeval alanud Pärnu Harmonica on suurim ja tuntuim suupillifestival Põhja-Euroopas. Tänavune üritus oli kingitus Eesti 100. aastapäevaks, sellel osales muusikuid ühtekokku 14 maalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles