Täna toimuvad Tori vallamaja aasal Pärnumaa meistrivõistlused grillimises ja võistlustulle asub kuni kümme võistkonda.
Selguvad Pärnumaa parimad grillijad
Eesti grilliliidu juhatuse liikme Auris Rätsepa teatel on maakondlikule grillimisvõistlusele osalema oodatud kõik, kel on toiduvalmistamise vastu huvi ja kes soovivad oma oskusi teistega võrrelda.
“Grillivõistluse näol ei ole tegu mitte profikokkade, vaid rahvavõistlusega, mille eesmärk on tuua inimeste teadmised toiduvalmistamisest päevavalgele ja neid kogu rahvaga jagada,” seletas Rätsep. “Nii saab võistlustelt huvitavaid iseloodud grilliretsepte ja näpunäiteid endaloodud grilliaparaatide valmistamiseks, mida jagatakse avalikkusega pärast iga toimunud võistlust ka Eesti grilliportaalis.”
Rahvalikul grillimisvõistlusel võisteldakse kolmes voorus: Rakvere searibi, Talleggi kanafilee ja fantaasiaroa küpsetamises.
Võistlustöid hindavad Eesti grilliliidu kohtunikud vastavalt rahvusvaheliselt tunnustatud metoodikale ja Eesti grilliliidu võistluste reeglitele.
Grillimisvõistlused toimuvad igas maakonnas ja parimad pääsevad järgmisel laupäeval, 11. juunil Türi rannas ja lauluväljakul toimuvale üleriigilisele lõppvõistlusele.
Peale maakondlikel võistlustel punktiarvestuses kolme parima pääsevad lõppvõistlusele ka Rakvere searibi, Talleggi kanafilee ja fantaasiavooru võitnud võistkonnad.
Võistluspäeva jooksul esinevad artistid nii kuulamiseks kui tantsuks, toimuvad toiduteemalised publikumängud ja rahvakoolitusprogramm “Eesti rahwa grillikool”.
Üritus on kõigile tasuta.
Rätsepa kinnitusel osaleb Eesti maakondlikel meistrivõistlustel grillimises hooaja jooksul kuni 300 võistkonda ja rohkem kui 3000 grillihuvilist inimest.