Jahimeeste kokkutulekule Pärlseljal kogunes rekordarv osalejaid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimeeste kokkutulek Pärlseljal.
Jahimeeste kokkutulek Pärlseljal. Foto: Eesti Jahimeeste selts

Nädalavahetusel Pärnumaal üleriigilisel jahimeeste kokkutulekul “100 Pärnus” osales kolme päeva jooksul ligemale 6000 inimest.

“Jahimeeste kokkutulek on Eesti jahimeeste seltsi (EJS) aasta tähtsaim ettevõtmine. Oleme selle kujundanud sündmuseks, kuhu peale jahimeeste on oodatud nende pere ja kaaslased, samuti neljajalgsed sõbrad, keda sel korral oli 300 ringis,” selgitas EJSi tegevjuht Tõnis Korts. “Kokkutuleku õnnestumisele aitasid kindlasti kaasa päikesepaisteline ilm ja mereäärne koht.”

Jahimeeste kokkutulek Pärlseljal.
Jahimeeste kokkutulek Pärlseljal. Foto: Eesti Jahimeeste Liit

Kokkutulek toimus 38. korda ja esimesest kokkusaamisest Ida-Virumaal Toila-Oru pargis möödus 50 aastat. Tänavuse ürituse teema “100 Pärnus” oli ajendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevast ja kandis eelmise sajandi hõngu.

Jäägrite kokkutulek põhineb kolmel osal: koolitused, meelelahutus ja erialased mõõduvõtud. Teist aastat järjest kaitses erialaste võistluste tiitlit Saarte jahimeeste selts. Teise koha seltside arvestuses saavutas Mõniste jahiselts Võrumaalt ja kolmanda Tartu jahindusklubi.

“Jahimeeste tase oli sel aastal väga kõrge ja saarlased suutsid tublisti eelmise aasta tiitlit kaitsta,” kommenteeris kokkutuleku korraldaja Pärnumaa jahimeeste liidu tegevjuht Eero Nõmm.

“Peale traditsiooniliste võistluste panid jahimehed ülima detailsusega välja jahiajaloolisi eksponaate stendivõistluses “100 aastat kodukohas”,” lisas Nõmm. “Samuti korraldasime Eesti 100. aastapäevast lähtuvalt jahijutu-taidluse võistluse, kus seltsid pidid etendama või rääkima jahilugusid lähtuvalt teemast “100 Pärnu”.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles