Piltuudis: Valgerannas vedeleb roiskuv hülgekorjus

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hülgekorjus Valgerannas.
Hülgekorjus Valgerannas. Foto: Kaupo Meiel

Kuigi paistab, et suur suvi ja rannahooaeg on Eestimaal avatud, jääb Audru vallas asuva populaarse suvituskoha Valgeranna heakord sellest küll kaugele.

Eile päeval lõõmas ere päike, kuid Valgeranna plaažil polnud just väga palju inimesi, alla kümne ehk kokku. Vahest oli selle põhjuseks jätkuvalt koristamata ranna-ala, millel kuhjas nii kõrkjad kui ajupuud, rääkimata siin-seal vedelevatest tühjadest pudelitest.

Kõige krooniks oli Doberanist veidi maad paremal (maa poolt vaadatuna) veepiiril vedelev ja lehkav hülgekorjus. Võimalik, et tegemist on sinilipuranna austava tiitli poole pürgiva Valgeranna plaaniga pakkuda kohalikele ja turistidele uudistamiseks ekstravagantset vaatamisväärsust, kuid lihtsas möödakõndijas või peesitajas tekitab taoline pilt ilusal suvepäeval paraku nii nõutust kui paratamatult vastikustki.

Samal ajal võib tõdeda, et selline vaatepilt pole sugugi erandlik vaid suisa igakevadine traditsioon.  

Rohkelt tõi meri Pärnumaa randadesse hülgekorjuseid 2007. aasta kevadel, kui kokku korjati rohkem kui poolsada surnud looma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles