Tori vallas hukkus turbatehases laaduri alla jäänud naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõttes ASB Greenworld Eesti juhtus eelmisel nädalal raske õnnetus: laaduri alla jäänud töötaja hukkus.
Ettevõttes ASB Greenworld Eesti juhtus eelmisel nädalal raske õnnetus: laaduri alla jäänud töötaja hukkus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Läinud neljapäeval juhtus Tori vallas Nurme külas raske tööõnnetus: turba- ja lillemulda tootvas tehases ASB Greenworld Eesti jäi töötaja laaduri alla ja hukkus.

Politsei sai Pärnumaal Nurme külas ettevõtte territooriumil juhtunud traagilisest tööõnnetusest teate 5. juuli hommikul. Lääne ringkonnaprokuratuuri teatel jäi ettevõttes töötanud 48aastane naine turbakaevanduses liikunud kopa alla ja hukkus.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust. Seda niisuguse paragrahvi järgi, mis käsitleb tööohutusnõuete eiramist ettevaatamatusest, kui sellega on põhjustatud inimese surm. "Täna on vara teha kokkuvõtteid selle kohta, mis õnnetuse põhjustas, asjaolud on alles selgitamisel," rõhutas prokurör Eliisa Sommer.

Ettevõtte tegevjuht ja juhatuse liige Jüri Tiidermann ei soostunud juhtunut kommenteerima ja soovitas ajakirjanikul pöörduda tööinspektsiooni poole.

Tööinspektsioon on algatanud juhtunu osas menetlust. Inspektsiooni teabe ja välissuhete osakonna juhataja Kristel Abel nentis, et kuna uurimine on pooleli, ei saa nad tehases juhtunud traagilisest õnnetusest lähemalt rääkida.

Aasta ringi annab Nurme külas 20. juunil 1997 avatud tootmisettevõte tööd pea 40 inimesele, suvehooajal leiab rakendust ligemale 60 töötajat.

Ettevõte ekspordib turvast umbes 70 riiki. Pool toodangust läheb Euroopasse, kuid muu hulgas jõuab see Hiina ja Lõuna-Koreassegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles