Taveter tuli Poola regatil kolmandaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandat hooaega Finn-klassi svertpaati taltsutav 21aastane Taavi Valter Taveter on sihikule võtnud maailmameistrivõistlused Taanis.
Kolmandat hooaega Finn-klassi svertpaati taltsutav 21aastane Taavi Valter Taveter on sihikule võtnud maailmameistrivõistlused Taanis. Foto: Poola Purjetamisliit

Pärnu jahtklubi lipu all seilav Taavi Valter Taveter teenis Poolas regatil „Volvo Gdynia Sailing Days 2018“ Finn klassis 19 konkurendi seas kolmanda auhinna.

Esikoha võitis Poola esinumber Piotr Kula Gdanskist ja teiseks tuli kodus purjetanud Lukasz Lesinski.

„Taavi võistles regatil Piotr Kula kutsel ja sai seal väga külalislahke vastuvõtu osaliseks,“ rääkis noore purjetaja treenerist isa Imre Taveter.

„Piotrit võib teatud mõttes isegi eestlaste hõimlaseks nimetada, kuna tema elukaaslane on Eestit mitmel olümpiaregatil esindanud Anna Pohlak. Poola regatt oli Taavile ettevalmistavaks etapiks enne augusti alguses Taanis toimuvaid maailmameistrivõistlusi. Poolas võistles Taavi veel 2004. aastal ehitatud  vanema põlvkonna paadiga, kuid tiitlivõistlusteks saab ta viimase põlvkonna D-Fantastica paadi, mille rentimisel pani oma õla alla Pärnu jahtklubi.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles