Läti superstaar korraldab Audrus suvelaagri

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti pop- ja kantrimuusik ja laulukirjutaja Rihards Bērziņš.
Läti pop- ja kantrimuusik ja laulukirjutaja Rihards Bērziņš. Foto: Zane Stulpiņa

16.–20. juulini vältab Audru koolis suvelaager “Suvekool Audrus”, kus kokku saavad eesti ja läti kultuur. Laagrisse on oodatud 7–19aastased noored.

“Laagri teeb eriliseks see, et osalejatel on vaba voli valida, millistes töötubades nad soovivad osaleda,” tutvustas korraldaja Lauri Tolmats. Idee teha vabahariduslaager tekkis eelmise aasta kevadel Tolmatsi ja Läti superstaari Rihards Bērziņši vestluse tulemusena. Korraldajaid lisandus nii Eestist kui teist poolt piiri.

Õpikojad, mille seast noored meelepärase valida saavad, on laulmine, tantsimine, kunst, kokandus, disain, graafiline disain, läti keel ja kultuur, loovmõtlemine, suhtlemine, draama, ajakirjandus ja meedia, loodusõpetus, sport. Kursusi juhendavad spetsialistid.

Läti pop- ja kantrimuusiku ja laulukirjutaja Bērziņši, esinejanimega Richy, karjäärile andsid hoo sisse kohalikud talendisaated ja laulukonkursid, üks neist toimus isegi romantilises Itaalias. Laagris on popstaar nii korraldaja kui töötoa juhendaja rollis.

Tantsijatel paneb jalad tatsuma nüüdistantsu õpetaja ja koreograaf Artūrs Devels. Eelkõige viljeleb noormees urban-tantsustiili. Devels on asutanud Riias tantsukooli Doza Dance Studio.

Laager lõpeb sünnipäevahõngulise kontserdiga, mis on pühendatud eesti ja läti kultuurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles