Juhtkiri: Sotsiaaldemokraadid oma saart otsimas

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Opositsioonis olev kohustustevaba Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) naudib oma aegade kõrgeimat populaarsust, mis mais oli 22 protsenti, eespool oli vaid Reformierakond 33 protsendiga.

Kõige mõnusamal ajal, kui ei tule jagada võimuvastutust, on sotsid võtnud ette väikese siseremondi. SDE volikogu kinnitas läinud pühapäeval ootuspäraselt erakonna peasekretäriks Indrek Saare, tehes seda SDE esimehe Sven Mikseri ettepanekul.

Niisama hästi võinuks Saar sobida erakonna etteotsa, kuid peasekretärilgi on täita oluline roll.

Saar lubab keskenduda organisatsiooni arendamisele ja liikmeskonna kasvatamisele, et 2013. aasta kohalikel valimistel teeksid sotsid enneolematu tulemuse. Erakonna tõusule keskendumine on õige, sest väljavaateid riigitüüri juurde pääseda praegu ei ole.

Saar teab hästi, mis on sotside head ja vead. Pärnu Postimehe arvates on SDE majanduspoliitika veel nõrguke ja seda erakonnas teatakse.

Opositsioonis olijana on sotsid juba jõudnud esitada eelnõusid. Näiteks peretoetuste seaduse muutmise eelnõu, millega esimese ja teise lapse toetus tõuseks 19.18 eurolt 57.54ni. Kõrvaldada tahetakse olukord, kus toimetulekutoetuse saajad on lastetoetusest sisuliselt ilma jäetud.

Soovitakse jätkata õppelaenude hüvitamist ja lahendada perearstide vähesuse probleem. Kõik õiged ja vajalikud eesmärgid, huvitav oleks kuulda, missugune on võimuerakondade visioon. Kas selleks kõigeks jagub raha ja millisest kirstust peaks see tulema?

Mõnus on olla riigis populaarsuselt teine erakond ja teha ettepanekuid, ütlemata, kus on pakutavate kulutuste katteallikas. Sotsidel on vaja leida oma saar, et kandepinda laiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles