Gripihooaeg on läbi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumise hooaja 2010/2011 võib lugeda lõppenuks, kuigi seiret viirusnakkustesse haigestumise üle jätkab terviseamet suvekuudelgi.

Perioodil 2010/2011 haigestus grippi hinnanguliselt kuni 85 000 inimest. Haigestumus ei ületanud varasemate aastate gripihooaja näitajaid, teatas terviseamet. Võrreldes eelmise gripihooajaga, vähenes haigestumus kõikides vanusrühmades, enim kuni 15aastaste laste seas.

Kõikidest kuni nelja-aastastest lastest põdes lõppenud hooajal grippi 12 protsenti, viie- kuni 14aastastest kaheksa, täiskasvanutest vanuses 15–65 aastat haigestus kolm protsenti ja üle 65aastastest veidi üle ühe protsendi.

Vanemaealiste elanike hulgas püsis haigestumine juba teist aastat järjest madalal tasemel, mis kinnitab oletusi, et eakamatel inimestel on pandeemilise gripi viiruse suhtes säilinud teatud immuunsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles