Tori hobusekasvanduses asutakse põlenud tallihoonet taastama

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud hobusetallist jäid püsti vaid kiviseinad.
Põlenud hobusetallist jäid püsti vaid kiviseinad. Foto: Urmas Luik

Täna kell 13 sõlmivad SA Eesti Maaelumuuseumid ja OÜ Pärnu REV Ehitus töövõtulepingu Tori hobusekasvanduse esimese tallihoone restaureerimise ja üldehitustöödega alustamiseks.

Esmajärjekorras taastatakse Tori hobusekasvanduses 2016. aasta augustis põlenud tallihoone, mille ehitustööde tähtaeg on tänavu novembris.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnutsi on ehitustööde alustamist hobusekasvanduses oodatud juba pikalt. “SA Maaelumuuseumide loomisel sai eesmärgiks seatud, et säiliks 160 aastat hobumajanduse ajalugu Toris ja Tori hobusekasvandus taastataks oma varasemas hiilguses. Esimese suurema ehituslepinguni jõudmine on oluline samm selle poole,” märkis minister.

Sihtasutus moodustati eelmise aasta sügisel.

“Tori hobusekasvandus on Eesti loomakasvatus- ja hobumajandussektorile märgilise tähendusega. Lähiaastatel plaanime korda teha kogu Tori hobusekasvanduse kompleksi ja sellest peaks saama rahvusvaheliselt tuntud hobumajanduskeskus. Sihtasutus ei tule hobusekasvatajatega konkureerima, vaid taristu teel pakume hobumajandussektorile arenguvõimaluse,” ütles sihtasutuse nõukogu esimees, maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban.

Sihtasutuse senine tegevus on selle käivitamise kõrval olnud suunatud investeeringute ettevalmistamisele. “Sel aastal alustame suuremate investeeringutega Tori hobusekasvanduses, paralleelselt oleme järk-järgult alustanud Toril põhitegevuse käivitamisega,” rääkis sihtasutuse juhatuse liige Merli Sild. Aktiivne koostöö kohaliku omavalitsuse ja hobumajandussektoriga on käima läinud. “Hea näide on koostöös kohaliku omavalitsusega eelmise aasta sügisel alustatud Tori põhikooli 5. klassi õpilaste hobuprogramm.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles