Algas Lihula Aia tänava ringristmiku ehitus

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihulas rajatakse linna esimene ringristmik ning rekonstrueeritakse 157meetrine teelõik.
Lihulas rajatakse linna esimene ringristmik ning rekonstrueeritakse 157meetrine teelõik. Foto: Lääneranna Teataja

Lihulas hakkas pihta Aia tänava teelõigu rekonstrueerimine: teelõik muutub üherealiseks ja sõidukiirust piiratakse 30 kilomeetrini tunnis.

Lihulas hakati ehitama Aia tänava 157meetrist lõiku Tallinna maanteest Pioneeri tänavani. Sinna luuakse ringristmik ja asfalditakse lühiajalised parkimiskohad.

Peatumine ja parkimine Lihula lasteaia Aia tänava poolsel küljel on pikemat aega olnud suur probleem ja tekitanud hulganisti liiklusohtlikke olukordi.

Ehkki lasteaia tarbeks on rajatud suur parkla, parkisid paljud lapsevanemad hoolimata keelumärkidest just Aia tänava poolse värava ette lausa sõiduteele või keelualale.

Aia ja Pioneeri tänava ristmik on pikemat aega olnud üks keerulisemaid liiklussõlmi Lihula linnas: ristmikul on Lasteaia tänava poolt tulijatele halb nähtavus.

Kavandatu ehitatakse välja kahes etapis, millest esimesega rajati mullu novembris kõnnitee ja lühiajalised parkimiskohad.

Teine etapp ehk Aia tänava sõidutee lõik koos ringristmikuga pidi plaanide kohaselt algama pärast linna soojustorustike renoveerimist.

Kuna soojustorustike paigaldamise käigus kaevati ristmik üles ja kui tööd valmivad, peab teekate olema taastatud, oligi mõistlik projektid käima lükata ühel ajal ja kasutada võimalust lahendada ebamäärane liiklusolukord, vältides otstarbetuid kulutusi.

Ehitustööde lõppedes on Aia tänava lõigul kogupikkusega 157 meetri pikkune ja viie meetri laiune sõidutee, mille vasakule poolele tuleb kõnnitee, mida eraldavad betoonist äärekivid.

Mahasõidud lasteaeda eraldatakse samuti äärekividega. Kõnnitee on kavandatud ka ringristmiku piirkonda sellega seotud kolme külge. Lasteaia tänava ette tuleb viis lühiajalise parkimise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles