Kogukonnapäevi korraldatakse nii linnas kui maal

Karin Allik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruse maja suveaias kõlas pillimuusika ka eelmisel aastal.
Nooruse maja suveaias kõlas pillimuusika ka eelmisel aastal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sel nädalavahetusel tulevad kohalikud ja külalised kokku nii Räämal kui Varblas. Huvilistele avatakse koduaiakohvikud, nautida saab kultuuriprogrammegi.

Laupäeval toimub Pärnus kogukonnaüritus Rääma rahva oma päev, mida veab eest Nooruse maja. Suveaias esinevad tantsijad, lauljad, suupillimängijad ja Uus Vana teater. Keskpäeval kuuleb Nooruse maja saalis Aldur Vunki rääkimas Rääma ajaloolistest piiridest, hiljem pakuvad giidid linnaosas tuure. Samuti on avatud lasteala.

“Mulle meeldib, et sündmuse kese on tänavu nihkunud meie suveaiast Räämale laiali,” avaldas Nooruse maja direktor Uudo Laane. Nimelt ootavad räämakad külalisi 16 erinäolisesse kodukohvikusse, söögikohta ja hoovipoodi. “Kodudes on näiteks plaanitud mitu kontserti, maalinäitus, raamatuesitlus, puitmajade renoveerimise infopäev, avatakse India-teemaline hoov.”

Pärnumaa teises otsas kestab laupäevast pühapäevani kogukonnaüritus “Nädalalõpp Varblas”. Kahe päeva peale on kohalikud jaotanud käsitöö- ja omatoodangulaada, simmani, kontserdi ja lõbusad toimetused lastele. Nagu Räämalgi avab kümmekond Varbla kandi kodu festivali ajaks uksed ja pakuvad huvilistele head-paremat.

Peale kodukohvikute saavad gurmaanid minna Suure Kivi ajutist rannarestorani, kus pakutakse kaheksakäigulist õhtusööki ja kõlab elav muusika. Restorani köögis askeldab laupäeva õhtul Rannahotelli kunagine peakokk Pekka-Paavo Kesküla Kersti Keskülaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles