Inspektorid võtavad töötavad lapsed luubi alla

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööinspektsioon alustas alaealistega sõlmitud töösuhetele keskenduvat sihtkontrolli.

Paljud kooliõpilased käivad taskuraha teenimiseks aasta ringi tööl. Suvisel koolivaheajal on huvilisi veel rohkem ja lühiajaliste tööpakkumiste osa suureneb. Paraku pööravad tööandjad lühiajaliste tööde puhul töötingimustele vähem tähelepanu kui pikaajaliste töösuhete puhul.

Tööinspektsiooni peajuristi Meeli Miidla-Vanatalu sõnutsi on sagedased eksimused, kus alaealine võetakse tegema tööd, mis tema vanust ja arengut silmas pidades talle ei sobi. Samuti lubatakse lapsi töötada pikema päeva või lühema puhkeajaga, kui töölepinguseadus ette näeb.

On tööandjaid, kes lubavad noore tööle vanema või seitsme- kuni 14aastaste puhul tööinspektori nõusolekuta. “Tööandja peab alaealise töötajaga läbi rääkima töölepingu oluliste tingimuste ehk eelkõige tööaja, -ülesannete ja -tasu suhtes,” täpsustas jurist.

Alaealiste tööd kontrollivad tööinspektorid-juristid, kes vajadusel kaasavad vastava valdkonna töökeskkonnainspektori. Inspektor võib ettevõtet külastada tööandjat ette hoiatamata ja küsitleda nii tööandjat kui töötajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles