Jüri Jaanson: Tasuline kius tasuta ühistranspordiga

Jüri Jaanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puudega inimesed peavad pidevalt enda olemasolu otsustajatele meelde tuletama.
Puudega inimesed peavad pidevalt enda olemasolu otsustajatele meelde tuletama. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnu linna aukodanik, riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Jüri Jaanson (Reformierakond) leiab, et Pärnu ühistranspordikorralduses unustati ära või jäeti hoolimatult tähelepanuta raske puudega inimesed.

Selleks suveks on Pärnusse saabunud tasuta ühistransport. Tegemist peaks olema kõigile rõõmu toova avaliku teenusega, paraku tundub, et selles tasuta liivakastis on läinud hoopis kisklemiseks, kus nõrgematele ei jagu tähelepanu ja osa neist peab kasu asemel kandma kahju. Teisalt tekitab allakirjutanule sügavat muret priid transporti kureeriva ministri Kadri Simsoni ja Pärnu linnavalitsuse teadmatus või hoolimatus töövõimereformi sisust.

Kõigepealt töövõimereformist, mille eesmärk on vähenenud töövõimega inimesi ühiskonda kaasata ja neile rohkemal või vähemal määral täisväärtuslikku elu võimaldada. Selge on, et töövõimereform üksi seda teha ei suuda, aga erivajadustega inimesi hõivesse kaasates on tegemist riigi vajaliku ja olulise panusega. Tähtis on mõista, et reform on inimese-, mitte grupi- ega valimikeskne, oma lahendustes läheneb see igale tööeas inimesele individuaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles