Harmonica: esinejatele õdusa atmosfääriga tipptasemel festival

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suupillikvartett Austria.
Suupillikvartett Austria. Foto: Joosep Laik

22. Suupillifestival lõppes pühapäeval peaesinejate ja teiste kontsertiga Pärnu kuursaali vabaõhulaval. Kuna esines ka World Harmonica Festivali üks korraldajatest Steve Baker ja maailmatasemel jazz-suupillimängija Jens Bunge lisaks kolmandat korda Pärnut kõlastavale suupillikvartetile Austria, siis kuulasime, mis muljed esinejatel üritustest jäid.

Steve Bakeri sõnutsi oli tema jaoks nauditav  see, et üritust korraldasid inimesed, kes ise mängivad suupilli. „See ongi suupillikogukonna juues märkimisväärne – isiklik ja inimlik külg – mis toob kokku inimesed, kellel on väga erinevad muusikalised suunad suupilli mängides. Mina tulen näiteks hoopis teisest suunast (bluus J.L.), kui enamik siinsetest inimestest, kuid läbi meie ühise armastuse instrumendi vastu saame tulla kokku ja luua koos suurepärase atmosfääri,“ rääkis Baker.

Meeldejäävaimaks oli tema jaoks esinemine Endla Jazzklubis, kui sai esitada temale harumuspärase pikkusega kava. „Minu jaoks oli see täiesti isekatel põhjustel keika, mis toimus reede õhtul jazziklubis (Endla Jazziklubi J.L), kuna siis oli meil kõige rohkem aega, et mängida korraliku pikkusega kava. Me mängisime tunni ja mina olen harjunud mängima kahetunni pikkuseid kavasid. On keeruline 20 minuti jooksul lendu tõusta, nii et minu jaoks pikem kava esitada oli väga meeldejääv ja nauditav,“ selgitas Baker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles