Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

Daniel Glattauer, „Hea põhjatuule vastu“

Kas argipäevas võib olla paremini kaitstud kohta pakitsevatele igatsustele kui virtuaalne ruum? Leo postkasti jõuavad eksikombel tundmatu Emmi e-kirjad. Mees vastab viisakusest ja nende vahel tekib kirjavahetus. Paistab, et küsimus on veel vaid ajas, millal toimub esimene kohtumine. Pealegi on Emmi õnnelikult abielus ja Leo pole toibunud eelmise suhte purunemisest.

Varrak.

„Ajatud lood“

„Ajatud lood“ on paariline varem ilmunud „Kuldsetele lugudele“. Lood on kogutud paljudest allikatest eri keeltes. Enamik metafoorseid süžeesid on levinud mitmes variandis ümberjutustustena, mistõttu nende autorsust on võimatu määratleda.

Sator.

Tig Hague, „Tsoon 22“

Kui Tig Hague suudles hüvastijätuks oma tüdrukut, lootis ta paari päeva pärast kodus tagasi olla, vaid mõni tund hiljem Moskva lennujaamas muutus kõik. Tolliametniku küsitud altkäemaksust valesti aru saanud Tig tõmmati läbiotsimiseks kõrvale ja tema teksaste taskust leiti imetilluke tükk hašišit, hiljutisest poissmeesteõhtust jäänud kübe. Õhtul istus ta juba Moskva 5. keskvanglas. Ja see oli alles esimene samm tema teel 22. tsooni vangilaagrisse keset Mordva inimtühje lagendikke. Kojupääsemine oli aastate kaugusel.

Tammerraamat.

Guy Gavriel Kay, „Tigana“

Guy Gavriel Kay on mitu kirjandusauhinda võitnud Kanada fantaasiakirjanik.

Tegevus toimub poolsaarel, minikuningriikides, mille mitukümmend aastat tagasi vallutas kaks võimsat maagi-väepealikku. Üks loo liinidest näitab meile võlurkuningas Brandini ja tema konkubiini Dianora traagilist armastust ja teine liin keskendub põgenikele, kes hävitatud Tigana riigist põgeneda suutsid. See on lugu vallutajatest ja vallutatutest, armastusest ja vihkamisest, jumalatest ja rändlaulikutest, mälust ja ajaloost.

Varrak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles