Meediaõpilased juhatavad Raadio 4 saate sisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vene gümnaasiumi 11.a klassi meediaõpilased Tallinnas õppereisil.
Pärnu Vene gümnaasiumi 11.a klassi meediaõpilased Tallinnas õppereisil. Foto: Erakogu

Kogu õppeaasta jooksul eesti keeles valikainena meediaõpetust saanud Vene gümnaasiumi 11.a klassi tosin õpilast sõitis kursuse lõpuks õppereisile Tallinna külastama Eesti Televisiooni, tutvuma Rahvusringhäälingu raadiojaamade ning Balti meedia- ja filmikooliga.
 

ETVs saime ülevaate rahvustelevisiooni ajaloost ja telemajast. Olime telesaate “Pealtnägija” salvestusel, “Terevisiooni”, lastesaadete ja isegi “Aktuaalse kaamera” stuudios. Erilist rõõmu valmistas, et nägime ringi liikumas teleekraanilt tuttavaid inimesi.

Saime teada palju uut ja põnevat: et igale teleesinejale on vaja individuaalselt sobitada heli; et mitte kõik rõivamustrid ja värvid ei sobi igasuguse stuudiokujundusega. Nägime, et filmimiseks on vaja tohutult palju kaameraid, ja kuulsime, et mõnikord saatekülalised närvitsevad ja unustavad, kust nad stuudiosse sisenesid ega suuda pärast väljapääsu leida.

Olime ETV muuseumis, kus soovijad võisid olla nii diktori ja kui operaatori rollis.

Raadiomajas külastasime Raadio 4, Vikerraadio ja Raadio Tallinna stuudiot. Meile tutvustati, kuidas toimub töö raadiostuudios. Olime arvutikeskuses, kus hoitakse helifaile, nägime oma silmaga, kuidas salvestatakse muusikat ja laule.

Raadio 4 helisalvestusstuudios lasti meil kuulata keeleapse. Meidki lindistati ja nüüd võime kuulata end eetrist hüüdmas populaarse saate “Ljuboznaika” tunnuslauset: “Te kuulate Raadio 4! Eetris on saade “Ljuboznaika””.

Balti meedia- ja filmikoolis, kus õpib rohkesti välisüliõpilasi ja õppetöö toimub inglise keeles, tehti meile ekskursioon ja näidati kahte tudengifilmi.

Meeldejääva õppereisi korraldas meediaõpetaja Leili Sägi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles