Viimastel kuudel on kaamerad avastanud rohkesti kiiruseületajaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera
Kiiruskaamera Foto: Andrus Eesmaa

Soojade ilmadega on tunduvalt suurenenud kiiruskaamerate avastatud kiiruseületajate hulk, teatas politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiteenistus.

Viimastel kuudel on aga palju liiklusrikkumisi avastatud kohtades, kus lubatud sõidukiiruseks 90 kilomeetrit tunnis.

Selle piirkiirusega tuleb kõige enam rikkumisi ette Pärnu-Jaagupis, Kükital ning  Pallika, Altnurga ja Nurme külas.

Nädalapäevade kaupa on enim rikkumisi laupäeval, järgnevad pühapäev, reede ja esmaspäev. Kellajaliselt fikseeritakse kõige kiiruseületamisi 15-19.

Kaamerate avastatud kiiruseületajate arv hakkas kasvama aprillist ja on mais aasta esimeste kuudega võrreldes peaaegu kahekordistunud. Kui talvekuudel saadeti kiiruseületajatele kogu Eestis kuus 3100-3800 trahviteadet, siis ainuüksi mais on koostatud 6590 hoiatustrahvi. Kokku on viie kuuga välja saadetud ligemale 22 000 trahviteadet.

PPA liiklusmenetlustalituse juhi Toomas Kaarepere sõnutsi on suvekuudele kahjuks iseloomulik kiiruseületamiste arvu tõus. „Paraku on suur hulk juhte, kes ohte tajumata meelega piirkiirust ületavad. Samal ajal on näiteid, kus inimene ei pane tähele tõstetud piirkiirusega ala lõppu või jätab hooletusest  tähelepanuta teelõigud, kus on lubatud sõita kiirusel 70 kilomeetrit tunnis. Seetõttu soovitab politsei nii liiklusohutuse kui trahvi vältimise huvides hoolikamalt jälgida liiklusmärke ja nende nõuetest kinni pidada,“ ütles Kaarepere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles