Vesik ja Jaani said Pekingis 17. koha

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rannavõrkpallurid Rivo Vesik ja Karl Jaani mängisid edukalt MK-etapil Hiinas Pekingis, jäädes lõpuks jagama 17.-24. kohta ja teenides 160 punkti ning 5100 USA dollarit.

Eestlased võitsid kvalifikatsiooni esimeses ringis 2:0 prantslased Dugripi ja Salvetti ning teises ringis 2:1 kreeklased Kotsilianose ja Zoupanise. Kvalifikatsiooniturniiri omapära oli, et sealt pääsesid edasi esimese paigutusega brasiillased Cunha ja Pedro, välja kukkusid paigutused 2.-9. ja järgmisena said põhiturniirile 10. paigutusega Vesik ning Jaani.

Nagu GP turniiridel tavaks, mängiti Pekingis põhiturniiril neljastes alagruppides ja seal üllatasid Vesik ja Jaani 2:1 (23:21, 18:21, 15:12) võiduga seitsmenda paigutusega USA paari Lucena-Fuerbringer üle. Edasi tuli küll vastu võtta selged 0:2 kaotused hispaanlastelt Herreralt ja Gaviralt ning šveitslastelt Heyerilt ja Chevallierilt, aga kuna igast alagrupist edenes edasi kolm paari, said ka eestlased 24 parema sekka. Seal hakati tõsiselt vastu Brasiilia ülikogenud duetile Benjamin-Bruno, kuid alistuti siiski 1:2 (16:21, 21:18, 8:15) ja jäädi seega jagama 17. kohta.

Pekingi turniiri eelses maailma edetabelis seisid Vesik ja Jaani 228 punkti ja teenitud 4250 dollariga 31. positsioonil, nüüdne saak viis neid ilmselt lähemale MK-etappidel otse põhiturniirile ja seega tasuta kostile saamisele. Maailma edetabelit juhtisid ameeriklased Rogers ja Dalhausser (1740 punkti, 81 000 USDd), järgnesid brasiillased Emanuel ja Alison ning hiinlased Xu ja Wu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles