On aeg valida turvalisem alternatiiv paroolikaardile

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastate jooksul harjumuspäraseks saanud paroolikaardid on ebaturvalisuse tõttu peagi kehtetud.
Aastate jooksul harjumuspäraseks saanud paroolikaardid on ebaturvalisuse tõttu peagi kehtetud. Foto: Lilli Tölp

Nutimaailm ei ole enam niivõrd ohutu, kui varem arvati. Suurt turvaohtu kujutab endas paroolikaartide tarvitamine, sest neid on valel inimesel lihtne kätte saada ja kasutada. Järgmise aasta veebruarist kaovad paroolikaardid täielikult. Swed­bank kutsub kliente juba lähiajal neid välja vahetama.

Viimase poole aastaga on Swedbanki Pärnumaa klientide seast vaid 21 protsenti paroolikaardi kasutajaid muu autentimisvahendi tarvitusele võtnud.

“Peamine põhjus on ilmselt harjumuse jõud: iga muudatus, mis nõuab tavapärase muutmist kohe käegakatsutava kasuta, võib tunduda ebamugav,” seletas panga klienditeenuste juht Ede Raagmets. Turvalised alternatiivid on Smart-ID, ID-kaart, mobiil-ID ja PIN-kalkulaator. “Nendele, kes internetipanga kõrval kasutavad mobiilipanka, soovitame Smart-IDd või mobiil-IDd.” Neile, kes nutiseadet ei kasuta, on soovituslikud ülejäänud kaks varianti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles