Perepilet, kellele?

Lugeja kiri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai kino. Arhiivifoto.
Mai kino. Arhiivifoto. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Mõtlesin jagada oma hämmingut ja kogemust perepileti ostmisel Mai kinos.

Olen pidev laste/perefilmide külastaja meie päevinäinud ainukeses kinos. Oleme käinud kinos 2 täiskasvanu ja 2 lapsega ning lunastanud perepileti.

Praegu linastub Mai kinos perefilm Kung fu Panda. Seadimegi oma sammud kinno kolmapäeva õhtul. Meid oli täpselt perepileti arv inimesi/pereliikmeid ja otsustasime soodsama variandi kasuks ehk perepileti kasuks.

Üllatuseks meile seda kassast ei müüdud kuna meid oli 2 naist ja 2 last.

Kassapidaja ütles, et 1 peab olema meesterahvas ja 1 naisterahvas ning lapsed. Väidetele, et oleme pidevad perefilmide külastajad ja oleme koguaeg saanud perepiletiga kinno vastati, et nii pole kunagi saanud ja küsis kas tema on müünud eelnevatel kordadel meile piletit.

Ma käin kinos filmi vaatamas, mitte kassapidajat ning tõesti ei suuda meenutada milline kassapidaja mulle piletit müüb. Kinosaali sisenedes ja oma nelja piletit kontrollida andes küsiti, et miks me perepiletit ei ostnud???

Kirjutasin ka oma vahejuhtumist tagasiside vormis Mai kinno.

Vastas mulle härra või proua Maikino. Kiri on täis vastuolu. Perepilet on küll mõeldud traditsioonilesele perele, kuid ei pea olema 1 naine ja 1 mees.

Kuidas tehakse kindlaks, et see mees kellega ma kinno tulen on minu mees, mitte pole minu vend või armuke? Jah saan aru, et ausus ennekõike, kuid ka raha paneb asjad paika. Kui ikka on soodsam perepilet, siis ostetakse see.

Tänapäeval kus on ka omasoolisi perekondi, ei olegi Mai kino arvates perekond. Mis siis, et tullakse perekonnaga kinno ja tuuaks raha nende ettevõttele. Kui ma lähen kinno oma isa ja lastega, siis olen perekond, kuid kui võtan kaasa oma ema ehk laste vanaema, siis mitte. Üksikema lastega ei ole ka vist traditsiooniline pere, kes ka ei tohiks osta perepiletit. Kus seisneb nende loogika?

Samas kui vaadata ükskõik mis teise teenindusasutuse perepileteid, siis seal on alati kirjas 2 täiskasvanud ja 2 või 3 last. Pole kunagi olnud probleemi võtta perepilet ka 2-l naistsoost täiskasvanul ja 2-l lapsel. Teinekord seda isegi on soovitatud, mis rahaliselt ka soodsam kui eraldi ostes.


Lisan ka kirjale juurde härra/proua Maikino kirja:

"Tere,
see arusaamatus on esile kerkinud ka varem, aga kino seisukoht on et perepilet on traditsioonilisele perele. Ei pea olema 1 naine ja 1 mees, aga tegu peaks olema siiski ÜHE perega.

Kino kodulehel on lahti seletatud, et perepilet on lapsevanem(ad)+laps(ed)=4 pereliiget (kaks ema lastega on erinevad pered)

Vanaemad, tädid, õed, vennad perepileti soodustuse alla kahjuks ei kuulu.

Lahendus oleks ehk kaotada perepileti soodustus, aga me oleme saanud ka meeldivat tagasisidet ja perefilmidele jääb see kehtima. Kindlasti oleks kassiir võinud paremini lahti seletada perepileti olemuse.

Lugupidamisega,
Maikino"

Kirja autor on toimetusele teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles