Oleme osake Eestimaa ajaloost

, Vene gümnaasiumi õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene gümnaasiumi rahvatantsijad tantsivad eesti tantse.
Vene gümnaasiumi rahvatantsijad tantsivad eesti tantse. Foto: Erakogu

Laulupidu on saanud Eestimaa ajaloo lahutamatuks osaks ja iga pidu on justkui peatükk selle maa lugude raamatus.
 

11. noorte laulu- ja tantsupidu “Maa ja ilm” on “Selle maa lood lauluväljakul”. Esimest korda kohtuvad laulu- ja tantsupidu ühes ja samas paigas ning moodustavad ühise alguse ja lõpuga tervikjutustuse sellest, mis maa see selline on. Ja esimest korda võtavad noorte laulu- ja tantsupeost osa Pärnu Vene gümnaasiumist nii laulukoori Mesilane kui eesti rahvatantsuringi õpilased.

Laulukoor Mesilane loodi viis aastat tagasi, kooris laulab 30 õpilast ja seda juhatab Valentina Sutt. Selle aja jooksul on koor osalenud 10. noorte laulu- ja tantsupeol “Ilmapuu”, 25. üldlaulupeol ja Pärnumaa laulupidudel Kilingi-Nõmmes. Mullu esines koor rahvusvahelisel festivalil “Kammerton 2010”.

Lastele meeldib väga osaleda laulupidudel, kuigi pole sugugi kerge õppida pähe nii palju eestikeelseid laule.

Kolmandat aastat tegutseb koolis Luule Kustassoo juhendamisel eesti rahvatantsuring. Tänu tema kirjutatud ja võitnud projektidele on tantsijatel kenad eesti rahvariided. Ka tööõpetuse õpetaja lõi kaasa ja treis sõled. Publik võtab rahvatantsijad alati soojalt vastu.  
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles