Kuidas saab posti suvekodu aadressile suunata?

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kuidas saaks suvepuhkuse ajal mõneks nädalaks või kuuks kogu posti oma suvekodu aadressil suunata?

Vastab Eesti Posti kommunikatsioonijuht Inge Suder:

“Peamine põhjus, miks otsitakse suvel posti ümberadresseerimise võimalust, on see, et kirjakasti laekunud post ei annaks märku korteri- ja majaomanike pikemast eemalolekust.

Meil on välja pakkuda eri lahendusi. Esiteks võib posti saaja teha lähimas postkontoris avalduse, kus näitab ümberadresseerimise perioodi, ajutise aadressi ja uues asupaigas oleva postkasti asukoha. Siin tuleb arvestada, et saadetised jõuavad pärale ühepäevase nihkega. Ümberadresseerimise tasu on kogu perioodi peale 6.40 eurot ja pikim teenuse aeg kuus kuud.

Teiseks võib teha avalduse, et jätta kogu post vastavaks ajavahemikuks hoiule postiasutusse nõudmiseni. See on tasuta teenus. Puhkuselt naasmisel saab vahepealsel perioodil tulnud posti postiasutusest kätte.

Avalduste tegemise aeg on viis tööpäeva enne soovitud perioodi.

Mis puudutab aadressita reklaammaterjali, mida jaotavad teisedki teenusepakkujad, siis selle paremaks korraldamiseks on soovitav küsida lähimast postiasutusest kleebis reklaamist loobumise kohta ja kleepida see kirjakastile. Puhkuselt naastes võite kleebise eemaldada ja pakkumisi jälle oma postkasti saada.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles