Soomaa viiest aastaajast sündis raamat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe Sakala reporter Liisi Seil ja fotograaf Elmo Riig panid oma Soomaal käigud kaante vahele.
Ajalehe Sakala reporter Liisi Seil ja fotograaf Elmo Riig panid oma Soomaal käigud kaante vahele. Foto: Liisi Seil

Viljandimaa ajalehe Sakala ajakirjanik Liisi Seil ja fotograaf Elmo Riig üllitasid Soomaa koostöökogu toel oma Soomaal käikudest raamatu „Teekond läbi viie aastaaja“.

192-leheküljeline kõvade kaantega raamat keskendub 2010. aastale, mis Soomaale tõi erakordse suurvee, palava suve, seenerikka sügise ja tormise talve. Kirja on pandud tõestisündinud lood, mis kirjeldavad autorite retki, kohtumisi kohalike inimestega, loodusvaatlusi ning looma- ja linnujutte.

Soomaa koostöökogu algatusel valminud teos „Teekond läbi viie aastaaja“ tutvustab selle piirkonna ainulaadset loodust, kultuuripärandit, ajalugu ja tänapäeva. Kõik need väärtused jõuavad lugejateni päeviku vormis tekstide ja piltide kaudu.

Liisi Seili sõnutsi tuli autoritel materjali kogumise ajal silmitsi seista paljude ootamatustega ja elada läbi põnevaid hetki.
 
„See ei ole raamat, mis on koostatud kindla kava järgi. Soomaa lõi ise seda lugu, saates meie teele huvitavaid avastusi ja ekstreemseid olukordi. Meil tuli pingutada, et jõuda kõik need hetked talletada,“ rääkis Seil. „Suur tänu kõigile Soomaal elavatele, seal töötavatele või selle piirkonnaga muul moel seotud inimestele, kes raamatu valmimisele kaasa aitasid ning olid nõus meiega oma elu, aega ja teadmisi jagama!“

Raamatu esitlus on reedel Soomaal Kõrtsi-Tõramaal.„Soovime raamatut kõigepealt tutvustada Soomaa inimeste keskel, sest just nemad on selle peategelased,“ ütles Seil.
 
Külastuskeskus on võrdsel kaugusel nii Viljandist kui Pärnust: mõlemast linnast on sinna 44 kilomeetrit. Rahvuspark laiub Viljandi- ja Pärnumaa territoorimil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles