Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

Katrina Kalda, “Eesti romaan”

Hiljaaegu kirjandusfestivali “HeadRead” külastanud ja Prantsuse instituudi kirjandusõhtutel esinenud Katrina Kalda on Eesti päritolu Prantsuse kirjanik, kelle Eesti-ainelise esikromaani „Un roman estonien“ andis välja mainekas Gallimardi kirjastus. Tänavu ilmus romaan Anti Saare tõlkes eesti keeles. Peategelased on ajakirjanik August ja tema loodud kirjanduslik kuju Teodor, kes on armunud oma eestkostja naisesse Charlotte’isse/Carlottasse. Ajalehes ilmuva järjejutu ja Augusti-Charlotte’i ning Teodori-Carlotta suhete arenedes tõstab järjeloo tegelane Teodor oma looja vastu mässu.

Varrak.

Claude Duneton, “Punaste metsade taga”

Prantsuse kirjanik, keeleteadlane, filmi- ja teatrimees Claude Duneton, kes 1990ndail on pidanud loenguid Tartu ülikoolis, avab meile kummalise ja mõistetamatu külje prantslaste arusaamades: kindla usu kommunistlikusse riigikorrasse ja nõukogudemaasse kui paradiisi. Isa naiivkommunistlikud vaated mõjutasid tugevasti noort Claude’i. Kusagil sisimas tekkisid aga kahtlused. 1991. aastal Peterburis intelligentse Tamaraga kohtudes ja tema pool elades vajus prantslase kõikuma hakanud usk kolinal kokku.

Kultuurileht 2010.

Aime Hansen, “Eestlasena Londonis: kübar jalas, saabas peas”

Luuletaja-näitleja-tegevuskunstnik Aime Hansen elas 2002–2009 Londonis, õpetas välismaalastele inglise keelt ja üritas sulanduda maailmalinna kirjandus- ja kunstiellu.

Ehedat inglise-eesti huumorit tulvil raamat viib lugeja kokku kõrgkihi Londoniga aga ka rahvaste paabeliga, mida täidavad aafriklased, kodutute hordid ja underground-kunstielu.

Ajakirjade Kirjastus.

Viktoria Ladõnskaja, Birgit Püve, Annika Haas, “Peipsi veerel: Vanausulised paluvad lauda”

Peipsi ääres elavad vanausulised järgivad vana vene õigeusku, elavad vanu kombeid au sees pidades ja pärimusi hoides. Suure poolehoiuga kirjutatud raamatust saab põhjaliku ülevaate vanausuliste kogukonna ajaloost Eestis, traditsioonidest, kirjavarast ja toitumistavadest. Vanausuliste toidud on segu Eesti ja Vene köögist.

Ajakirjade Kirjastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles