Käsikellastuudio hooaeg tipnes eduga

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsikellade ansambel Agapella.
Käsikellade ansambel Agapella. Foto: Erakogu

Kehras 14. õpilasorkestrite ja -ansamblite üleriigilisel festivalil pälvis Rääma põhikooli käsikellastuudio Agapella noortekoosseis esimese kategooria.

Agapella esindus käis festivalil juba kolmandat korda: praeguse stuudio teine kontserdikoosseis osales festivalil esimest korda 2005. aastal, saavutades esimese kategooria. Teist korda mindi katsumisele 2009. aastal, kus pälviti erakordne tunnustus ja saadi kõigilt žüriiliikmetelt kümme punkti.

“Nüüd oli aeg küps, et Agapellat võiks Kehras esindada uus vahetus ehk kolmas kontserdiansambel, kes seni esinenud veel noorteansambli nime all,” rääkis dirigent Helvi Treiblut.

Agapella noorteansambel hoidis eelkäijate lippu auga kõrgel ja pälvis samuti esimese kategooria ja üldjärjestuses kolmanda koha. Tähelepanu väärib saavutus ka seepärast, et tegu on üldhariduskooli kollektiiviga ja üles astuti valdavalt muusika- ja kunstikoolide orkestrite seas.

Žürii hinnangul oli Agapellal hästi valitud kava, meeldiv eakohane repertuaar, mida mängijadki nautisid, tore liikumine, väga hea kokkumäng ja emotsionaalsus.

Treiblut, kes käsikellamängu on Pärnus õpetanud 1998. aastast, jäi oma noorte mängijatega ülimalt rahule. “Seekordne festival oli põnev just oma töötubade kõrge taseme, emotsionaalsuse ja haaravuse poolest. Eriti suur väärtus on spetsialistide kasulikel nõuannetel,” märkis dirigent.

Agapella 13. hooaeg oli rikas: sügis algas uue, suurepärase stuudioruumi leidmise ja sisustamisega Hansagümnaasiumi väikeses majas. Hangiti uued pronkskellad.

Juhendaja Elo Kesküla sõidab 25. juunil kontserdiansambliga Tallinna teisele rahvusvahelisele kellafestivalile “Bell’s Art”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles