Galerii: 19kraadine vesi ja roheline lipp on rahva randa meelitanud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsest on rannahuvilisi õnnistatud sooja päikselise ilma ja rannavalve torni otsas lehviva rohelise lipuga.

19kraadine merevesi on vette meelitanud palju lapsi ja suuremaidki. “Õnneks meil on siin enamasti ikka suplejad, kes kaugele ei julge ujuda,” rääkis rannavanem Kalli Lomp. Siiski kipub plaažile selliseid väärikas eas härrasid, kes jutustavad, kuidas nemad nooruspõlvest saati on Pärnu meres ujunud ja jõuavad palju. “Kui aga poist edasi on jõudnud, viipavad käega abi järele, sest jaks sai otsa.”

Plaažil peesitavad täna peamiselt turistid: soomlased ja lätlased. Lomp tunneb heameelt, et inimesed võtavad päikest mõõdukalt ja minestanud ei ole veel keegi. Rõõmustav uudis on see, et Pärnu rannas ei voha sinivetikad.

Muret tekitab aga see, et paljud lapsevanemad ei kasuta võimalust küsida rannavalve staabist käepael, kuhu kirjutada enda telefoninumber. Rahvamassis kaovad lapsed aeg-ajalt ikka emadel-isadel silmist, sellistes olukordades tuleb käepael igati kasuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles