Sindi soojaettevõtte hind vähenes veerand miljoni võrra

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi ühiselamu.
Sindi ühiselamu. Foto: Mailiis Ollino

Sindi soojaettevõtte esimene enampakkumine kukkus läbi, nüüd on ettevõte taas müügis. Esialgne poole miljoni suurune alghind vähenes teiseks enampakkumiseks poole võrra, 250 000 euroni.

Kuna Sindi linna küttesüsteemid on halvas olukorras ja vajavad hädasti investeeringuid ning vallajuhtide arvates ei peaks vald soojamajandusega tegelikult üldse tegelema, pandi OÜ Sindi Majavalitsuse soojamanduse käitis eelmisel kuul enampakkumisele poole miljoni euroga. Sellise hinnaga paraku ostjat ei leitud.

Nüüd on soojamajandusettevõte kirjalikul enampakkumisel taas müügis, sedakorda 250 000 euroga. Maha müüakse firma soojamajandusse puutuv osa, muu hulgas katlamajad koos kinnistutega ja lepingud.

Niisugusele ettevõttele müügi alghinda määrata on tavapärasest keerulisem, sest näiteid samalaadsetest juhtudest leidub küllaltki vähe. Näiteks ülemöödunud aastal müüdi AS Uuemõisa Teenus 1,4 miljoni euro eest, kui alghind oli miljon. Raasiku ja Orgita vald on pannud soojaettevõtted müüki vastavalt 140 000- ja 36 000eurose alghinnaga.

Pakkumisi saab Tori vallavalitsusele esitada 15. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles