Väikelaevu leidub Pärnus arvatust rohkem

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus on 884 alla 12 meetri pikkust veesõidukit.
Pärnus on 884 alla 12 meetri pikkust veesõidukit. Foto: Peeter Langovits

Pärnus on 884 alla 12 meetri pikkust veesõidukit, kui võtta aluseks paadiomanike elukoht väikelaevade registrisse kandmise ajal.

“Liiklusregistris on registreeritud kõikjal Eestis 32 915 väikelaeva,” teatas maanteeameti sõidukite registriosakonna ­juhataja Martti Kangur. “2005. ­aastal, kui väikelaevaregister ­liiklusregistrisse üle toodi, oli Eestis arvel 15 176 väikelaeva.” Kangur selgitas, et veesõidukite ülesmärkimisel nende asukohta liiklusregistrisse ei kanta, küll aga väikelaeva omaniku elu- või asukoht registreerimistunnistuse väljastamise ajal.

“See annab suhteliselt hea indikatsiooni, kus paat võib asuda ka siis, kui omaniku aadress on hiljem muutunud,” märkis Kangur. “Väikelaevade arv, mille omaniku elu- või asukoht registreerimistunnistuse väljastamise ajal oli Pärnu linn, on 11. juuli seisuga 884.”

Enne 2005. aastat pani väikelaevu kirja veeteede amet. 2005. aastal toodi väikelaevaregister üle toonasesse autoregistrikeskusesse, mis oli maanteeameti õiguseellane.

Artiklis “Riik müüs ideaalse paatide veeskamiskoha eraomandisse” (PP 12.07) hinnati paatide arvuks Pärnus 350. Maanteeameti sõidukite registri andmetele toetudes on alla 12 meetri pikkusi aluseid Pärnus märksa rohkem, mis muudab paatide veeskamise võimaluste avardamise vajaduse linna piires veel päevakajalisemaks, kui nimetatud artiklis käsitleti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles