Elektri hinna tõus pigistab kohalikke firmasid, aga maha ei murra

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektri hinna oodatav tõus, millest palju räägitud, päris maha ei murra, aga firmade kasumit vähendab küll.
Elektri hinna oodatav tõus, millest palju räägitud, päris maha ei murra, aga firmade kasumit vähendab küll. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa ettevõtjad nentisid, et elektri hinna oodatav tõus, millest palju räägitud, päris maha ei murra, aga firma kasumit vähendab küll.

Metalli töötlev 24 töötajaga OÜ FinEst Metallid tegevjuht Kaido Dreving kinnitas, et nende tööstus on suhteliselt energia­mahukas, seadmed vajavad voolu, kuid elektrikulud pole kogukuludes väga oluline osa. Siiski muudab elektrienergia hinna tõus Drevingi ütlust mööda tootmise kallimaks ja omahinna kõrgemaks, vähendades konkurentsi­võimet.

Dreving ei ole täpselt kursis Soome ja Rootsi elektrihinnaga, aga ilmselt on need madalamad kui meil. Nimelt müüb firma lõviosa toodangust välismaale, vaid paar protsenti jääb Eestisse. ­Praegu veel on tema jutu järgi siin madalam tööjõukulu. Kui hinna tõustes kulude tase võrdsustub, pole eelist, miks peaks kaupa meilt ostma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles