Sax.Fest toob linna muusikuid neljast riigist

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Lille
Ivo Lille Foto: Urmas Luik

Ivo Lille eestveetav rahvusvaheline saksofonifestival stardib täna suvepealinnas kuuendat korda, täites raekoja, jahtklubi, ranna ja Lastepargi hea muusikaga, mida igaüks võib nautida piletit soetamata. Peale kontsertide toimuvad ürituse ajal meistriklassid, kus noored saksofonimängijad harjutavad professionaalide käe all ja pääsevad esinemagi.

Pärnust pärit Lille on palunud kodulinna saksofonimuusikaga täitma kolleeg Lauri Kadalipu, kelle eestvõttel on Eesti neljast muusikust loodud ansambel Lauri Kadalipp Social Jazz. Veel on Lille appi kutsunud nelja riiki ja muusikut ühendava United Jazz Collective’i, elektroonilise muusika ansambli LL Dandys ja saksofoni ja klaveri duo.

Džässmuusikud Allan Järve, Kirke Karja, Tõnu Tubli ja Kadalipp katsetavad nii tuntud hittide kui omaloominguga, otsides inspiratsiooni rütmi­bluusist nüüdismuusikani. Noor ­kollektiiv andis 2018. aasta alguses välja ­debüütplaadi “Feels Just Right”.United Jazz Collective’is esitavad loomingut neli tipptasemel soleerijat: Läti muusik Deniss Pashkevich saksofonil ja flöödil, venelane Andrei Kondakov klaveril, rootslane Rickard Malmsten bassil ja eestlane Tanel Ruben trummidel. Eri festivalidel üheks rühmaks sulandunud nelik jäädvustas end 2017. aasta lõpus albumile “United” – midagi vilunud kõrvaga instrumentaaldžässi austajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles