Seal flirtis publikuga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulmise vahepeal rääkis Seal pärnakaile hoolivusest ja tegi vahelduseks naljagi.
Laulmise vahepeal rääkis Seal pärnakaile hoolivusest ja tegi vahelduseks naljagi. Foto: Ardi Truija

Tõenäoliselt ei ole nii kõva kontserti nagu souli- ja r&b-tähe Seali etteaste läinud laupäeval Pärnu Vallikäärus varem siinmail antud.

Oma viimase albumi “Commitment” maailmatuuri raames Eesti suvepealinna veefestivalile “Watergate” jõudnud laulja kontsert üllatas ennekõike filigraansuse ja väljapeetusega. Olgu tegemist korralduse, heli või staari endaga. Kõik toimis saksa täpsusega, eks ole ju artist abieluski Saksa supermodelli Heidi Klumiga.

Kell 19 avanes Vallikääru värav, kell 20 astus lavale soojendaja Summertime Project koosseisus Sofia Rubina, Dave Benton, räppar Genka, saksofonist Virgo Veldi ja DJ Erkin.

Minutitki eksimata sammus kell 21 lavale bänd ja siis Seal ise. Must mees üleni mustas ja kuldsetes kingades. Vaid valge hambarida naeratamas.

Just: Seal astus lavale kuldsetes kingades, säravate valgete hammaste välkudes. Eestis nädala jagu oma tuuriks valmistunud laulja tundis end Vallikääru laval nagu kodus. Hetkegi ootamata haaras mees lavalt mikrofoni koos jalaga, nõksutas puusi, mis hullutas piigasid nii lava ees kui vallil, ja seejärel tuli ühtejutti kolm lugu Seali viimaselt plaadilt “Commitment”. Siis kastmeks vanemaid hitte, nagu „Its a Man’s World“, ja rosinaks viimase albumi „Weight of My Mistakes“.

Seal haaras mõne looga kogu lava, publiku ja Vallikääru. Ta tegi lava ette kogunenud fännidega sisuliselt, mida tahtis. Kui Seal hüüdis kontserdile kaasa elavatele inimestele, et tõstku nood käed üles, kerkis kätemets. Kui Seal palus lehvitada, publik nii tegigi.

Vastse plaadi materjal vaheldus vanemate lugudega. Tempo üles ja tempo alla. Nii kogu õhtu.

Ja kui kella 22 paiku kõlas lavalt “The Way I Love”, tõstsid inimesed käed ja plaksutasid rütmi kaasa. Seal kiitis publikut, lõi esirea õnnelikega patsigi. Palju ei puudunud, et laulja oleks õnneliku publiku kätele hüpanud. Ent enesevalitsust ei kaotanud Seal hetkekski.

“Uskumatult professionaalne esineja,” ohkas mu kõrval kontserti nautinud kolleeg. “Kuidas ta esineb, kuidas publikuga suhtleb!”

Seda kõike sellele vaatamata, et Seal ei esinenud staadionil kümnete tuhandete kuulajate, vaid tillukeses Pärnu Vallikäärus mõne tuhande inimese ees.

Pärast poolteisetunnist ootamist jõudis järg publiku lemmiku ja Seali ühe tuntuma hitini “Kiss From a Rose”. Otsa veel “Crazy” ja … kõigi eelduste kohaselt pidanuks kontsert pärast selliseid megahitte läbi olema.

Kuid ei! Staar läks hoopis bändimeeste vahele, tõi sealt kaks pudelit vett ja ulatas need publikule, et fännid ikka jõuaksid temaga veel kaasa laulda. Sinna juurde rääkis mees hoolimisest. “Kui keegi on sulle tähtis, tuleb teda hoida nii hästi, kui suudad,” õpetas ta.

Siis aga trummid peale, mikrofonijalg kätte ja soulitäht jooksis vaimustunud kuulajate kisa saatel ühest lavaservast teise nagu rokkstaar.

Nagu artist isegi pärast kontserti lava taga tunnistas, nautis ta laupäeva õhtul Vallikäärus tekkinud suurepärast intiimset õhkkonda. Tänu sellele venis kontsert plaanitust tublisti pikemaks.

“Seali emotsioonid olid pärast kontserti ülihead ja eks seepärast esines ta kauem, kui leping ette nägi,” kinnitas “Watergate’i” peakorraldaja Priit Valkna. “Eks artist esine ikka seni, kuni talle meeldib.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles