Raekülas süttib jaanituli

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus Raekülas tehakse jaanituld jaanilaupäeva, 23. juuni õhtul Sepa platsil, mis asub Hirve mänguväljakul.

Ürituse korraldaja Eino-Jüri Laarmanni teatel ei saa lõket mereäärsel väljakul ei teha, kuna kaaslinlaste kohaletoimetatud oksad ja muu praht ei sobi jaanituleks.

Ohutuse huvides on jaanilõke spetsiaalsel alusel. Põletatakse puitu, mitte tõrvalonte ega vanu rehve. Korraldajad organiseerivad rahvuslikke mänge ja jõunumbreid nii noortele, vanadele kui jõumeestele. Võisteldakse Jaani jaanikule sõidutamises.

Samuti saab jämedatest paplipuu pakkudest kunstiteoseid meisterdada. Seda võib teha kohapeal või viia puunoti koju ja nikerdada seal. “Jaanitulle me neid esemeid ei viska, vaid korraldame oksjoni,” lubas Laarmann.

Jaaniõhtul kõlab muusikat igale maitsele ja saab tantsida. Kui ilm soosib, näeb katkeid filmist “Päikesepaistelise oru serenaad”. Vorstikesed koos grillimeistri ja grilliga tuleks omal kaasa võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles