Kalev Vilgats: Tarand tegi Tarandit

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Euroopa Parlamendi sõltumatu liige Indrek Tarand tegi taas Tarandit, lastes end Keskerakonnal esitada sõltumatu kandidaadina Eesti presidendi kohale.

Kui sõltumatu Tarand tegelikult ikka on, peab selguma kuu jooksul, sest keskinimeste volikogu tegi juhatusele ülesandeks just selle ajaga välja töötada Keskerakonna ja Indrek Tarandi ühisdeklaratsioon ning see allkirjastada. Vähemalt siis näeme ära, kui suur on Tarandi ja Keskerakonna ühisosa.

Tarandi kohta on öeldud, et tema saab presidendiks kandideerimisega tegusa suve, hulga tasuta tähelepanu ja reklaami. Pildile tagasi on selle sammuga tõusnud Keskerakondki ja nihkunud populaarsuselt Reformierakonna järel teiseks.

Kaks võimuerakonda ja sotsid on kinnitanud jätkuvat toetust ametis presidendile Toomas Hendrik Ilvesele. Praegu tundub vähe tõenäoline, et Tarandil õnnestub Ilvese 75 toetajast kaheksa ära napsata, et läbi kukutada presidendivalimised riigikogus ja viia need valijameeste kogusse.

Tarand on nõustunud oma kandidatuuri esitamisega erakonnast, mida järavad sisevastuolud. Keskerakond peab 27. augustil kongressi, presidendivalimised on kaks päeva hiljem. Ilmselt kavatseb Edgar Savisaar poliitprofiiti lõigata enne seda mööduvast Eesti taasiseseisvumise 20. aastapäevast, mida tähistatakse 20. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles