“Watergate” lõppes võimsa kontserdiga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sadama laohoonesse püstitati Ruja kontserdiks suur lava, millel esinenud rokkansamblit, sümfooniaorkestrit ja soliste kogunes vaatama mitu tuhat inimest.
Pärnu sadama laohoonesse püstitati Ruja kontserdiks suur lava, millel esinenud rokkansamblit, sümfooniaorkestrit ja soliste kogunes vaatama mitu tuhat inimest. Foto: Ants Liigus

Laupäeva õhtul elasid tuhanded inimesed Pärnu sadama angaaris kaasa ansambli Ruja tribute-kontserdile “Teisel pool vett”, mis oli lõppakordiks veefestivalile “Watergate”, mida näeb ilmselt tuleval aastalgi.

Kontserdi muutis eriliseks, et see toimuski reaalselt teisel pool vett ehk Pärnu jõe vastaskaldal. Kontserdile viis inimesi parvlaev Amalie, mis tegi laupäeva õhtul päris mitu reisi, et kõik kontserdile soovijad kohale toimetada.

Kontsert õnnestus

Nii ei tahtnud Pärnu kesklinna sadamakai kuidagi kontserdile minejaist tühjeneda. Sai Amalie äärest ääreni rahvast täis, kui kai täitus õige pea uuesti kontserdile ihkajatest.

Kontserdihalliks muudeti Pärnu sadama puisteainete ladu, mis oli veel nädala alguses puidugraanuleid täis, aga tellija viis need laevaga ära ja nii saigi 5000 ruutmeetri suurusest angaarist unikaalne kontserdipaik.

Angaaris kõlas ansambli Ruja looming, mida esitasid noorteorkester Reaalmažoor ja Jaanus Nõgisto. Samuti astusid lavale Indrek Patte, Jaan Karp ja Raul Vaigla.

Solistidest andsid Ruja lugudele värvi Priit Võigemast, Taavi Peterson, Liisi Koikson, Evelin Pang ja värskelt TV3 show’s “Eesti otsib superstaari” kolmanda koha pälvinud pärnakas Rosanna Lints.

“Watergate’i” peakorraldaja Priit Valkna rääkis, et omapärast lõppkontserdi paika otsiti tükk aega ja päris ootamatult selgus, et Pärnu sadam on nõus Saku Suurhalli suuruse lao kasutada andma.

“Lõppkontsert oli igati õnnestunud,” märkis Valkna. “Panustasin kõvasti lavale ja helile ning lõpuks oli tegu ikkagi üsna kallite ja huvitavate lahendustega. Ettevalmistuse muutis eriti keeruliseks just see, et tegu ei ole ju kontsertpaigaga.”

Valkna märkis, et kui laval hakkasid korraga mängima rokkbänd ja sümfooniaorkester, oli tunne võimas ning kõik, kes kontserdile läksid, said tema arvates suurepärase elamuse.

“Watergate” tuleb ilmselt tagasi

Veefestivali kokku võttes märkis Valkna, et otsus Pärnu suvehooaega pikendada oli igati õige. Samas olevat mõttekohti.

“Peab olema väga tugev asi, et tõsta Pärnu juunis Eesti mõistes pildile,” ütles Valkna. “Samaaegselt toimusid ju eestlaste jaoks olulised sündmused nagu “Rabarock” ja jaanipäev. Et sellistele sündmustele samaväärselt vastu seista, on vaja tugevaid üritusi. Samas ei soosinud meid ilm.”

Veefestivali positiivsest poolest tõstis Valkna esile Seali kontserti, Pärnu suve avamist ja festivali lõppkontserti. “Põhiüritused tegid oma töö ära ja nende pärast sõideti Pärnusse kaugemaltki,” teadis Valkna. “See on kõige olulisem. Nüüd tuleb mõtelda sinna ümber mingeid mastaape.”

Peakorraldaja lisas, et suure tõenäosusega toimub veefestival järgmiselgi suvel, muidu ei oleks tema sõnade kohaselt olnud tänavusel pingutusel mõtet.

“Küll on veel mõttekoht, kas teeme festivali samal ajal või nihutame selle juulisse,” sõnas Valkna. “Aga selleks seisab meil veel ees väga pikk arutelu.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles