Merelaulude konkursi võitis laul „Piraadid“

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veefestivali „Watergate“ raames Pärnu jahtklubis toimunud mereteemaliste ja shanty (meretöö-teemaliste) laulude konkursi võitis Mirko Reimani viisistatud laul „Piraadid“. Kokku esitati konkursile kolmteist laulu.

Ettevõtmise ellukutsuja ja peakorraldaja Olavi Kõrre sõnutsi läks üritus igati korda ja kindlasti kavatsevad nad seda järgmisel aastal korrata. „Tuleval aastal võiksid esitatavad laulud varem saabuda, praegu läks natuke kiireks,“ rääkis Kõrre.

Konkursi esimese koha sai punkansambli “M.A.A.Piraadid” liikmete Mirko Reimani, Annika Lainela ja Andre Kalmuse sõnadele ning Reimani viisile kirjutatud laul „Piraadid“.

Teise koha sai Urmas Sisaski shanty-laul „Läänemere kained“ ja kolmanda koha Jaan Tätte shanty „Aarne Valmis merepõhjas”.

Laulud esitas saateansambel koosseisus Fred Rõigas (laulusolist), Mari Holm (taustalaul), Karin Leetsar (taustalaul), Feliks Kütt (basskitarr), Aleksander Seeman (kitarrid), Jakob Koppel (trummikomplektid, cahon) ja ansambli juht ning seadete autor Olavi Kõrre (mandoliin, tausta- ja soololaul).

Ansambel „M.A.A.Piraadid“, kes esitas kõiki laule, saab võidulaulu salvestada oktoobrikuus helistuudios Helikonserv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles