Superstaaride tuur lõppes Pärnus

, muusikakriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artjom Savitski siiras ja positiivne esitus võlus publikut, erilises vaimustuses olid õrnema soo esindajad.
Artjom Savitski siiras ja positiivne esitus võlus publikut, erilises vaimustuses olid õrnema soo esindajad. Foto: Ardi Truija

Populaarse telesarja “Eesti otsib superstaari” tänavune live-tuur jõudis lõpusirgele Pärnus.

Vallikääru laval astusid üles 2011. aasta superstaaritiitliga pärjatud Liis Lemsalu, saate finalistid Artjom Savitski, Rosanna Lints, Triin Niitoja ja Teele Viira ning popmuusika edetabelite vallutajad Ott Lepland, Getter Jaani, Lenna Kuurmaa ja Koit Toome.

Staarid ja fännid

Ilm oli vabaõhukontserdiks suisa suurepärane: ei vihma, ei tugevat tuult, kena sume suveõhtu.

Enne kui artistid lavale astusid, said kõik huvilised staare lähedalt näha ja neilt autogrammi küsida. Selleks oli lava kõrvale loodud spetsiaalne ala laudadega, mille taga kõik üheksa artisti kontserdikülastajatele naeratuse saatel autogramme jagasid. Võimalust kohapealt ostetud fotoga kaardile oma lemmikstaari nimi peale saada kasutasid väga paljud, nii et järjekord ei tahtnud kuidagi lüheneda.

Autogrammiküttide hordidest hoolimata algas kontsert peaaegu täpselt. Avalöögi võttis enda peale alati särav ja energiline Teele Viira. Väikeseid ja veidi suuremaidki fänne elas talle lava ees kaasa parasjagu, kuigi oleks mahtunud ka rohkem. Üks õnnelikest kuulajaist sai kingituseks Teele käevõru, mille solist esinemise lõppedes publiku sekka viskas.

Teisena astus üles Triin Niitoja, kelle esitus oli tubli, ehkki veidi võis aimata väsimust. Oli see ju kaheksas kontsert kaheksa päeva jooksul: ei ühtegi puhkepäeva tuuri kestel.

Suupillisoolo ja diskohitid

Kolmandana lubati pärnakate rõõmuks lavale Rosanna Lints, kes oma võimsal moel laulis kaks lugu. Viimasena kuuldud Alanis Morissette’i „You Oughta Know“ olnuks väärt kõlama superfinaaliski.

Kui enamik noori superstaare esitas oma lood inglise keeles, siis eelmise hooaja võitja Ott Lepland juba teadis, kuidas pugeda eestlaste hinge. Kõik tema esitatud palad olid eestikeelsed raadiost tuntud hitid, mille sõnu rahvas meelsasti ja julgelt kaasa laulis.

Lepland nautis publiku poolehoidu silmanähtavalt. Lenna Kuurmaagi sai rahva eestikeelsete lugudega kaasa laulma. Eraldi aplausi teenis lauljatar oma suupillisoolo eest.

Kui esinemisjärg jõudis Artjom Savitski kätte, võis märgata tüdrukute juurdevoolu lavaesisele alale. Artjomi siiras ja positiivne olek võlus ka ülejäänud kuulajaid.

Tänavune superstaari tiitli omanik Liis Lemsalu pakkus kuulata Whitney Houstoni diskohitti “I Wanna Dance with Somebody“ ja Adele lugu “Someone Like You”. Liisi lauludes jäi väheks pinget, mis oleks haaranud Vallikääru tagumistel pinkidel istujadki. Kõigile esinejatele tausta laulnud Marvi Vallaste kippus Lemsalu esituse ajal oma lõputu energia ja hea vokaaliga tähelepanu endale tõmbama. Liisil võis aga täheldada väsimuse märke, kuna diskolooski ei säranud solist enam nii palju kui varasematel kordadel.

Pärast Liis Lemsalu lavale tulnud Getter Jaani pani rahva kerge vaevaga elama, abiks oli tal kolm noormeest-taustatantsijat. Väikeseid tüdrukuid kogunes lava ette järjest rohkem ja kõlanud viis lugu teenisid suure aplausi.

Kontserdi viimane esineja oli Koit Toome, kel polnud mingi probleem koguda lava ette kõige suurem fännide hulk ja panna rahvas oma laule kõva häälega kaasa laulma. Samuti ei puudunud tal positiivne eneseiroonia, alustades oma hitti „Nädalalõpp“ tavapäraste asemel Märt Avandi ette kantud paroodia sõnadega.

Kahetunnise kontserdi lõpetas pisut ootamatult Koit Toome ja Getter Jaani duett diskolooga „Valged ööd“, ühislaul kõigi solistide osavõtul jäi kahjuks tulemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles