Eestlased ei pääsenud edasi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukrainas toimuval rannavõrkpalli olümpia valikturniiril pidid Eestit esindanud Karl Jaani ja Rivo Vesik ning vennad Kaarel ja Kristjan Kais alagrupi esikohta otsustavas kohtumises tunnistama Saksamaa paremust.

Poolfinaalis 3:1 Ukraina alistanud eestlased kohtusid Saksa paaridega Böckermann-Urbatzka ja Kaczmarek-Walkenhorst. Kuigi Saksamaad ei esindanud ükski MK-karikasarja edetabeli 20 parema sekka kuuluvat paar, kaotas Eesti matši 1:3. Ainsa võidu said Jaani ja Vesik, kes suutsid 2:0 (19, 17) üle mängida Böckermanni ja Urbatzka.

Seega pääses D-alagrupist edasi kontinentaalsele turniirile Saksamaa meeste koondis, Eesti meeste jaoks on kvalifikatsioon lõppenud. Eesti naiste koondis osaleb olümpia valikturniiri teises ringis Austria, Kreeka, Sloveenia, Taani ja Bulgaariaga.

Kaks esimest olümpialt välja jäänud võistkonda igast kontinentaalsest turniirist saavad veel viimase võimaluse spetsiaalsel FIVB rannavõrkpalli olümpia kvalifikatsiooniturniiril, kus jagatakse välja veel kaks olümpiakohta, kui vastavatel riikidel pole juba kahte esindusvõistkonda olümpiale pääsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles