Monoteater näitab Pärnus Jan Uuspõllu naljakat elu

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõllu elu meediakajastustest valmis lõbus näidend.
Jan Uuspõllu elu meediakajastustest valmis lõbus näidend. Foto: Urmas Luik

Juulis tuuritab mööda Eestit Monoteater ja pärnakaini tuuakse uus tõsieluline monoetendus Jan Uuspõllu elust.

Etendus „Jan Uuspõld: Minu elu meedias“ sündis näitleja, lavastaja ja näitekirjaniku Rein Paku sulest.

Tegemist on Uuspõllu elu põhjal Paku loodud teravmeelse ja hoogsa stand-up tekstiga, mis võtab ilma mingi häbita tükkideks nii Eesti meedia kui Jan Uuspõllu ning nende vahel ja meie ümber toimuva.

“Me kõik ju teame, et avalik ruum, kus elavad avaliku elu tegelased, on niisama tõeline kui Vana-Kreeka jumalate kodu Olümpose mägi,” nentis Pakk. “Aga vanade kreeklaste jaoks oli Olümpos ja seal toimuv niisama usutav kui tänapäeva eestlase jaoks näiteks Õhtuleht ja kõik, kes seal elavad ja tegutsevad. Peale selle, et Jan Uuspõld on suurepärane näitleja, on ta meie meediaruumi üks pöörasemaid ja kirglikumaid tegelasi – materjal on suurepärane ja meil on Janiga küll väga lõbus olnud tükki teha. Loodan, et teil on niisama lõbus vaadata.”

„Jan Uuspõld: Minu elu meedias“ on esimene Uuspõllu osalusel tema jaoks kirjutatud tekst Eesti teatri lavadel. Ja seda kõike tõsielule toetudes.

Etendust näeb reedel, 22. juulil Pärnu Ammende villas.

Eelpoolnimetatu kõrval on sel suvel Monoteatri kavas teinegi uus etendus “Minu hind?”.

Nimelt liitus Monoteatri trupiga ETV-st tuntud Anatoli Tafitšuk, kes arutleb uues tempokas, ootamatute lavaliste, tekstiliste ja tehniliste lahendustega monoetenduses noore inimese elu üle tänapäeva maailmas.

Etenduse “Minu hind?” lavastaja on Andrus Vaarik, kelle käe all on Monoteatris valminud koos Mati Undiga Jan Uuspõllu „Ürgmees“ ja „Isa.“

Monoteatri juht Karl Kermes iseloomustas Tafitšuki etendust naljaka ja põhjaliku uurimusena noore inimese elust. „Maailmas, kus kõike kiputakse hindama rahas, jäetakse tihtipeale tähelepanuta inimene ja tema inimlik väärtus,” rääkis Kermes. “Noor näitleja üritab luua teed läbi rahamaailma, panganduse ja perekonna.“

Esialgsete plaanide kohaselt etendust aga Pärnus ei mängita.

Lisaks on Monoteater uuendanud ka Jan Uuspõllu menuetendust “Isa“, millest on saanud kontsertetendus.

Jani kõrval teevad tänavusuvisel kontsertetendusel kaasa Jarek Kasar ehk Chalice ning Jaan Pehk ehk Orelipoiss, kes saadavad nii etendust kui täidavad vaheaja mõnusa muusikaga.

Kontsertetendust näeb juulis saartel ja Põhja-Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles