Veespordipidu pakub kolmel päeval põnevaid vaatemänge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval kihutavad Eesti ja lähinaabrite veemotoässad Pärnu jõel Balti meistrivõistlustel.
Pühapäeval kihutavad Eesti ja lähinaabrite veemotoässad Pärnu jõel Balti meistrivõistlustel. Foto: Eesti veemotoliit

Eesoleval nädalavahetusel toimub Pärnu jõel Kesklinna silla juures ja jahtklubis veespordipidu, mis sisaldab nii tõsist sporti kui lõbusaid tegevusi vee peal.

Ürituse pressiesindaja Atso Joala teatas, et peo raames toimuvad Pärnu karikavõistlused jetisõitjatele ja meistrivõistlused Optimist-klassi noorpurjetajatele, Balti meistrivõistlused veemotospordi ringrajasõidus ning kaatrite pikamaasõit.

"Võistlustest osavõtjate tase on kõrge," rääkis Joala. "Mitmed maailma- ja Euroopa meistritiitlitega pärjatud veemotosportlased on lubanud Pärnusse tulla. Kodulinna publik näeb võistlemas juuni algul Poolas S-550 klassi katamaraanil maailmameistriks pärjatud pärnakat Ott Joalat. Eestlastele pakuvad konkurentsi Läti, Leedu, Soome ja Venemaa võidusõitjad."

Joala sõnade järgi näitab veespordipidu, et Pärnus on palju võimalusi veega seotud spordialade viljelemiseks.

Wakeboard'i harrastajad seadsid piki Pärnu jõe kallast üles trossi abil sõitmise raja, kus kõik soovijad saavad oma võimeid proovile panna. Veespordipeo esimesel päeval, reedel saab vaadata või ise osaleda lohistiga sõidus ja harrastada veesuusatamist.

Reedel, laupäeval ja pühapäeval saab Kesklinna kail vaadata meretehnika näitust, mudilastele on üles seatud batuut ja soovijatele tehakse näomaalinguid.

Laupäeva hommikul algavad Pärnu jõel jahtklubi ees purjetajate võistlused ja Kesklinna silla läheduses võtavad omavahel mõõtu jetisõitjad. Õhtul toimuva veesõu üks tõmbenumbreid on veesuusatamine paarisaerulise neljapaadi järel.

"Kaheksapaadid on veesuusatajaid vedanud küll, kuid minu andmetel on see esimene kord, kui üritataks sama teha neljasega," ütles Joala. "Reedel õhtul pakuvad meelelahutust Sibyl Vane ja Kairit Tuhkanen, laupäeval saab nautida ansamblit Bad Orange ja pühapäeval lõpetatakse veespordipidu Kentuki Lõvi pubis. Kõik üritused on pealtvaatajaile tasuta."



Ajakava

Pärnu veespordipeo programm

Reedel

Wakeboard'i esitlus, veesuusatamine, kanuusõidud.

Laupäeval

Purjetamise Pärnu meistrivõistlused, Pärnu Cup jetisõitjatele, veemotosportlaste treeningsõidud, veesõu, kaatrite 30 km sõit, veesõidukite näitus.

Pühapäeval

Balti meistrivõistlused veemotospordis, purjetamise Pärnu meistrivõistlused.

Andmed: Pärnu Postimees

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles