Selgituseks lugeja kirjale

Andrus Kärpuk
, AS GoBusi Pärnu regiooni direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kärpuk.
Andrus Kärpuk. Foto: PP

Praegu paigaldame oma bussidele seniste LCD-peatusetabloode asemel LED-tabloosid. Kuna need olid varem lühikest aega Tartus kasutusel, võis algul mõnes bussis juhtuda, et seal põles kogemata tõesti Tartu peatuse nimi. Nüüd on kõigisse sisestatud Pärnu peatused ja seda enam juhtuda ei saa. Vanad tablood olid tihti rikkis, uued on palju töökindlamad.

16. juuni konkreetsete peatustega näite varal: praegu on peatuse teadustamine ja tabloo kirjad seatud niimoodi, et pärast kõneks olnud Kanali peatust jääb ekraanil põlema kogu peatusevahe järgmise, s.o Kuke peatuse nimi.

Kui bussijuht vajutab enne Kuke peatusesse jõudmist nuppu ja masin teadustab ”Kuke”, on see kiri ikka veel ekraanil. Kolm sekundit hiljem ütleb süsteem aga automaatselt: ”Järgmine peatus – Ühisgümnaasium” ja ekraanile ilmub juba uue peatuse nimi, kuigi buss võib olla veel Kuke peatuses.

Kuigi sõitja väitis, et järgmist peatust ei öeldud, ei ole see võimalik, sest järgmine peatus mängitakse ette automaatselt ja selle nimi tuli ju ekraanile.

Veidi segadust võib tekitada asjaolu, et ekraanil on järgmise peatuse nimi, kuid buss on alles eelmises peatuses. Samal ajal on kogu peatusevahe põlenud kiri ”Kuke” ja kes tahab maha minna, see juba ammu teab, mis peatus tuleb.

See, kes tuleb peale, näeb aga järgmise peatuse nime. Kui praegune korraldus tekitab sõitjates segadust, saame seda muuta. Näiteks muutes aega, mille möödudes järgmine peatus välja kuulutatakse. Oleme selleks valmis, kuid peame oleme veendunud, et praegune korraldus on halb.

Seni me selles väga veendunud pole, sest see on alles esimene sellekohane kaebus. Lisan, et roolis olnud bussijuht ei ole umbkeelne. Tänan kirjutajat tähelepaneku eest, et see bussijuht ei teadusta sageli peatusi, vestlen juhiga põhjalikult sel teemal.

17. juuni näide: kui Veeparadiisi peatuses on bussi ekraanil kiri ”kino Mai”, on see konkreetne tunnistus sellest, et juht ei ole terve liiniringi jooksul peatusi teadustanud.

Bussijuhi kohustus on peatusi öelda ja isegi kui tal oleks arsti litsents, ei tohi ta oma erapraksisega bussiroolis tegelda. Selle mehe tõmban konkreetselt liistule.

Palun sõitjalt vabandust ebaviisaka teenindamise pärast!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles