Pärnumaal Piirumis hinnati noori hobuseid

Raavo Raadik
, Eesti Hobusekasvatajate Selts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Merila koos eesti tõugu täkuga Ramses.
Aivar Merila koos eesti tõugu täkuga Ramses. Foto: Krista sepp

Eesti hobusekasvatajate selts (EHS) tõmbas jaanikuistele Eesti hobusetõugu hobuste piirkondlikele jõudluskatsetele joone alla Pärnumaal Piirumis, seekord hinnati Tahkuranna vallas kuute eesti ja ühte tori hobust.

OÜ Paesalu talli olid hobuseid hindama tulnud EHSi tõukomisjoni esimees Andres Kallaste, EHSi tegevdirektor Krista Sepp, Reedik Kivisoo Muhumaalt ja Anu Pärisoo Raplamaalt, kaks viimast on eesti hobuste tõukomisjoni liikmed.

Enim pälvisid hindajate tähelepanu OÜ Paesalu esindaja Aivar Merila kasvatatud eesti hobused Rautsik ja Reede, kelle must värvus loeti selle ohustatud hobusetõu aretamise ja säilitamise koha pealt oluliseks.

EHSi korraldatavatel piirkondlikel jõudluskatsetel hinnatakse hobuse välimust, allüüre ja hüppevõimet. Katsete eesmärk on aidata teha aretajal valikuid: milline hobune on soovitav jätta aretusse, milline ettevalmistada müügiks. Parimad Eesti kolme ohustatud hobusetõu esindajad kutsutakse augustis peamiselt Pärnumaal asetleidvaile üleriigilistele jõudluskatsetele.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles