Juhtkiri: Tihe ja tore

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Hoolimata sellest, et “Õllesummeri” peakorraldaja Marje Hansari arvates on lapsed elu õied, kes võiksid kuskil mujal õitseda kui Tallinna lauluväljakul, toob eile alanud ja homseni vältav XI noorte laulu- ja tantsupidu “Maa ja ilm” sära silma kümnetele tuhandetele lauljatele-tantsijatele ning neile, kes kasutavad haruldast võimalust suurpeole kas kohapeal või teleri vahendusel kaasa elada. Pärnu linnast osaleb seekordsel peol 1254 lauljat ja 437 tantsijat, ülejäänud Pärnumaalt 652 lauljat ja 266 tantsijat. Meie maakonda esindab suursündmusel seega 2609 tublit noort.

On ainult rõõm, et ei majandussurutis ega muud ebameeldivused pole Eesti rahva ilusaimat ja liitvaimat traditsiooni katkestanud, pigem on peod jõudsalt arenenud ja suudavad alati millegagi üllatada, kindlasti seegi kord.

Kuigi algul tekitas tantsupeo kolimine Tallinna Kalevi staadionilt lauluväljakule osas tantsuõpetajates küllaltki suurt vastuseisu, paistavad need erimeelsused olevat ületatud. Sümboolses mõttes passib lauluväljak tantsupeole pareminigi kui staadion. Üks harjumus on küll kadunud, kuid ilmselt saab uus olema niisama tugev, võib-olla tugevamgi.

Kel vähegi suutlikkust, võiks muidugi pidu pealinna vaatama minna, sest järgmine laulu- ja tantsupidu tuleb alles kolme ja noortepidu kuue aasta pärast.

Ent nädalavahetuse toredad sündmused ei piirdu laulu- ja tantsupeoga, kestavad ju Pärnus praegu hansapäevad, Kilingi-Nõmmes leiab aset suurepärane mahemuusikafestival “Schilling” ja Vana-Vigalas müristatakse hard rock’i laagris. Pole sugugi vaja nuriseda, et miks küll nii palju toredaid üritusi samal ajal toimub, sest suvi on meil ju napp ja sündmuste kattuvus paratamatu. Hea tahtmise korral võib näiteks Pärnu hansapäevadest ja laulu-tantsupeost mõlemast osa võtta. Igal juhul on käimas üks tihe ja tore nädalavahetus, mil vaid koduseinte vahel püsimine patt on.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles