Non Grata esines Münsteris punkbändiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Non Grata esitas Münsteris publikule autoõnnetust käsitleva interaktiivse performance’i “Force majeure”.
Non Grata esitas Münsteris publikule autoõnnetust käsitleva interaktiivse performance’i “Force majeure”. Foto: Non Grata

Kogu mai ja juuni Euroopas rännanud tegevuskunstisündmus “Diverse Universe Performance Festival 2011” jõudis juuni lõpus Saksamaale.

Kunstirühmitus Non Grata koosseisus Anonymous Boh, Devilgirl, C.n.o.p.t ja Little Tom esines 22. juunil Saksamaa lääneosas Nordrhein-Westfaleni liidumaal Münsteri linnas Hawerkampi kultuuritehase iga-aastasel festivalil.

Ühena festivali välismaistest peaesinejatest esitati koostöös kohaliku menuka punkansambliga No Talent Necessary paari tuhande pealisele publikule fiktsionaalset autoõnnetust käsitlev interaktiivne performance “Force majeure” ja kolibakteripaanikast inspireeritud etendus “Art Bacteria”.

Münster on Tallinna-suurune ülikoolilinn, kus jalgrataste arv ületab napilt autode hulga, ning on meie kultuuripealinnast võrratult multikultuursem ja avatum.

Muusika ja kunst, popkultuur ja marginaalsusele pretendeeriv tegevuskunst segunevad ja on võrdselt aktseptitud nii ülikooliprofessorite kui tavaliste ööklubikülastajate seas.

Non Grata on Münsteris esinenud juba mitu korda. 2005. aastal toimus seal rahvusvaheline SoToDo tegevuskunstikongress “Monster und Frauen”.

Non Grata järgmine peatuspaik on Inglismaal Londonis, kus toimub tegevuskunstifestivali “Diverse Universe” selleaastane viimane osa “BURST: Diverse Universe”. Peale Non Grata esineb seal hulgaliselt kunstnikke Ameerikast ja Euroopast, teiste hulgas tunnustatud kunstnikud Emma Bennett, AABier, Leah Lovett, Lenny Lee Bill Aitchison, Sian Robinson-Daves, Not Balloon ja Orion Maxted.

Festivali lõppakord tuleb “Diverse Universe’i” nimele kohaselt mitmekesine. Kokku saavad loovisikud, kes esindavad eri suundumusi tänapäeva kunstiväljal, loomaks vaatajate silme all unikaalse alternatiivse ruumi diskursuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles