Pärnus selgusid Eesti meistrid ja sündis kaks maailmarekordit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollases särgis sõitev Tõnis Paalme stardib Pärnu rulluisumaratonile, selg ees.
Kollases särgis sõitev Tõnis Paalme stardib Pärnu rulluisumaratonile, selg ees. Foto: Margus Leet

Nädalavahetusel Pärnus toimunud rulluisutamise võistlusel tuli Eesti meistriks maratonidistantsil meestest Kert Keskpaik ja naistest võidutses Enel Kõrva.

 “Võiduaeg 1:17.46,7. oli seekord tagasihoidlik, kuna tiimid ei näidanud äraminekukatsetel üksmeelt,” kommenteeris sõitu Eesti meister, Albe Team/Bonti sõitja Keskpaik. “Midagi üllatavat sõidus polnud, kõik kulges nii, nagu arvata oli. Kuigi Venezuela sõitjad üritasid oma meeskonnakaaslasi meistritiitlile vedada, ei õnnestunud see neil, sest kõik rünnakud veeti Schankeli ja Bonti meeskondade poolt kinni. Viimased 10 kilomeetrit käis loksumine-passimine ja kogu üritus lõppes grupifinišiga.”

Venezuela mehed lõpetasid esimestena

Absoluutarvestuses võitsid maratoni rulluisusarja esimesel etapil Tallinnas sõitu kontrollinud välisvõistlejad Venezuelast – maailmameister Alexander Jose Bastidas ja Alfredo Leon Moreno, kes sõidavad sel hooajal Uus Maa/Rollerblade’i meeskonnas. Naiste parim oli Evgenia Radioinik Venemaalt, kes lõpetas sõidu võitjast viis sekundit hiljem.

Pärnu võistlusel lisas tublisti värvi Tõnis Paalme, kes otsustas põrmustada maratoniraja tagurpidi läbimise maailmarekordi. Paalme ettevõtmine õnnestus suurepäraselt, ta suutis seniseid rekordeid lüüa nii pool- kui täismaratonis. Eestlase tulemus 1:29.04 on veerand tundi parem senisest tippmargist.

“Aeg oli tõesti üllatavalt kiire,” ütles vastne rekordiomanik. “Eesmärk maailmarekord sooritada hoidis tempot üleval lõpuni. Mõned üksikud korrad olid teised võistlejad ohtlikult lähedal, kuid keegi täielikult minu sõitu ei takistanud ja püsisin terve tee ilusti, selg ees, rulluiskudel.”

Sõitu filmiti algusest lõpuni

Paalme sõitu filmis algusest lõpuni seiklussportlane Leivo Sepp eesmärgiga film Guinnessi rekordite raamatule kinnitamiseks saata.

Väärib märkimist, et Paalma alustas teekoda Tallinnas Pärnu võistlusele reede õhtul rulluiskudel. Koos 15 rulluisutaja ja -suusatajaga pika tee ette võtnud seltskond jõudis suvepealinna laupäeva hommikuks.

EMT Rullituuri järgmine, neljas etapp on 31. juulil Kundas.

Tõnis Paalme maailmarekord 43 km tagurpidi rulluisutamises.

Lõpuaeg 1:29.4
Keskmine kiirus 29,1 km/h
Tippkiirus 35,6 km/h
Viimase kilomeetri keskmine kiirus 31,4 km/h

Andmed: Eesti rulluisuliit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles