Aina Tarvis: Vahel jäädki juba sellega jalgu, et oled liiga hea

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aina ­Tarvis on Pärnumaa ­aasta emade õlule heegeldatud ­teki laotanud neli korda. ­Ennast ­­­ta suure tunnustuse vääriliseks veel ei pea.
Aina ­Tarvis on Pärnumaa ­aasta emade õlule heegeldatud ­teki laotanud neli korda. ­Ennast ­­­ta suure tunnustuse vääriliseks veel ei pea. Foto: Mailiis Ollino

Aina Tarvis on naine, kelle nime ajaleheveergudelt ülearu tihti ei leia, küll aga teavad teda paljud. Hästi tunnevad Tarvist lapsed ja vastsed emad-isad, kes on sattunud tema juhitavale Põnnila mängumaale, noore ema või hoopis beebikooli. Juhuslikult ­Pipi või Karlssoni lustlikule etendusele sattunud ei pruugi aga aimatagi, et vahva kostüümi sees peidab end Tarvis.

Kuidagi on läinud nii, et lapsed-noored täidavad kogu tema elu. Kui kodus vajavad kasvatamist ja eeskuju kolm järeltulijat ning Põnnilas ja beebikoolis veel suur hulk, siis järelejäänud ajal juhib naine maakonna kodutütarde tegevust.

Intervjueerin Tarvist samuti Põnnilas. Puhuti käib ta eemal, ajab mõne tööasja korda. Jutuajamise vahepeal õnnestub siinkirjutajal tuttavaks saada pere pesamuna, peagi teist sünnipäeva tähistava Travisega, kes jookseb ringi nagu kodus. Mõnikord on ta rühmas ülejäänud lastega, aeg-ajalt aga tuleb ema manu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles