Sõudjatel läks MK-etapi avastart nihu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõudjad.
Eesti sõudjad. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna tehti Luzernis Šveitsis algust sõudmise maailmakarikasarja viimase etapiga, kust võtab osa kaks Eesti paarisaeru neljapaati.

Avapäeval selgusid kümne paatkonna seast otse finaali pääsejad. Mõlemast eelsõidust kaks kiiremat kvalifitseerusid pühapäevasesse medalisõitu, ülejäänud jätkavad homme vahesõidus, kust vaid kaks paremat jõuavad finaali. Paraku jäid mõlemad Eesti kvartetid esiti finaali ukse taha.

Eesti esimene nelik koosseisus Kaur Kuslap, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä võistles avasõidus Austraalia, Poola, Prantsusmaa ja Leedu paatkonnaga, jäädes kindlalt viimaseks. Finaali said Poola ja mullused maailmameistrid leedukad.

Teinegi esindus – Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Jüri-Mikk Udam ja Joosep Laos – pidi leppima kuuenda kohaga. Võitis Saksamaa, järgnesid Holland, Suurbritannia ja Uus-Meremaa.

Peatreener Matti Killing ei jäänud avasõitudega rahule. "Millegipärast ei saanud noorem punt korralikult roolida ja see asi läks neil veidi lappama. Vanem seltskond läks aga alt starditõmmetelt üleminekuga, kuna ei suutnud distantsiks õiget rütmi leida. Viimasel treeningul näitasid mehed juba päris jõudsat edenemist, ent nüüdne polnud seda nägugi. Jääda juba esimesel 500 meetril paadi või poolega kaotusseisu – seda on palju,“ analüüsis Killing sõudeliidu vahendusel.

Ometi leidis treener positiivsetki, sest tugev vahesõit, kus mõlemad paatkonnad peavad endast parima andma, on tippvormi saavutamisel hädavajalik. "Võimete piiril jõuproove, kus sa saad maailma paremikuga võrdlusmomendi, pole just palju. Ka ei loonud me illusioone, et kaks paatkonda suudavad maailma eliidiga kõige kõrgemal tasemel konkureerida," võttis Killing kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles