Järgmisel aastal toimub taas üks enduuro EMi etapp Paikusel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enduuroäss Toivo Nikopensius.
Enduuroäss Toivo Nikopensius. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal Paikusel toimub järgmisel aastal taas üks motospordi tiitlivõistluse etapp. Itaalias Trevisos toimunud UEMi (Euroopa mootorrattaspordi liit) aastakongressil otsustati muuhulgas, et 2012. aasta enduuro Euroopa meistrivõistluste üks etapp sõidetakse Eestis Paikusel.

Konkurents oli tihe, neljale etapile kandideeris kokku 12 korraldajat. Eesti tugevuseks oli meile omane hea korraldus ja Paikuse motoklubi ning Eesti enduuro ühe eestvedaja Toivo Nikopensiuse suur töö.

„Enduuro Euroopa meistrivõistluste etapi saamine Eestisse on suur saavutus. Selle taga on veteranide klassis Euroopa meistriks tulnud Toivo Nikopensiuse ja Paikuse motoklubi tugev töö,“ ütles EMFi peasekretär Veiko Biene. „Kevadel Paikusel sõidetud enduuro Eesti MV etapil oli kohal UEMi vaatleja, kes lahkus siit väga positiivsete emotsioonidega, kiita sai nii võistluse korraldus kui rajad.“

Biene rääkis, et juhuse hooleks ei olnud Paikuse meestel jäetud midagi, eeltöö oli ära tehtud ja nüüd, kus etapi korraldusõigus on käes, saab kinnitada, et kõik sai tehtud õigesti. „Võistlejaid osaleb Euroopa meistrivõistluste etappidel palju, ligi 200. Kui arvestada veel juurde teenindav personal, tuleb Eestisse Euroopa meistrivõistluste etapi raames ligi 1000 inimest, mis on oluline number ka turismi seisukohast,“ sõnas ta.

Praegu tõusuteel oleva Eesti enduuro jaoks on Euroopa meistrivõistluste etapi toimumine Eestis oluline hetk, kui võistlejad saavad kodus ennast võrrelda Euroopa parimatega.

2012. aasta Euroopa meistrivõistlused algavad Itaalias, teine etapp on Eestis Paikusel, kolmas kohe Eesti etapile järgneval nädalal Lätis Ogres ja viimane etapp sõidetakse Slovakkias.

Viimane etapp on kolmepäevane, esimesed kolm aga kahepäevased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles