Meditsiiniõe üliharuldasest aiast leiab pea 5000 taimesorti

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepiku-Mardi talu perenaine Viivi Lepik ­­on rajanud kollektsiooniaia, mis meelitab tänu haruldastele taimedele aiandushuvilisi külla välismaaltki.
Lepiku-Mardi talu perenaine Viivi Lepik ­­on rajanud kollektsiooniaia, mis meelitab tänu haruldastele taimedele aiandushuvilisi külla välismaaltki. Foto: Mailiis Ollino

Pärnust umbes 25 kilomeetri kaugusel Põhja-Pärnumaa vallas Halinga külas Lepiku-Mardi talus on aastatega kujunenud kollektsiooniaed, mis asub üle kolmel hektaril ja kust leiab kokku üle 5000 taimesordi. Aias on esindatud kõrrelised, sibul-lilled, sõnajalad, puud ja põõsad.

Kollektsiooniaia perenaine on Viivi Lepik, kes töötab Pärnu haiglas erakorralise meditsiini osakonna õena. 2000. aastal kolis Lepik perega Pärnu linnakorterist praegusesse elukohta Halinga külas, kus aiapidamiseks olid kõik võimalused loodud. “Mõni aasta hiljem tundsin aga, et mul jääb teadmisi väheks ja asusin õppima Räpina aianduskoolis maastikuehituse eriala,” sõnas ta. Teda huvitas just iluaiandus.

Mida raskemini kättesaadav on taim või seeme, seda rohkem seda tahan. Viivi Lepik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles